Maaike Severijnen

Docent-onderzoeker

Al sinds haar start op de arbeidsmarkt heeft Maaike Severijnen (1973) zich verdiept in de specifieke interessegebieden ondernemerschap, media en onderwijs.

Na een studie Algemene Letteren aan de Universiteit Utrecht en de School voor Journalistiek Utrecht, werkte zij de afgelopen 20 jaar als freelance journalist voor uiteenlopende (vak)bladen en kranten. Daarnaast werkte zij voor educatieve uitgeverijen en als freelance docent/trainer. In 2016 kwam ze in dienst op de School voor Journalistiek in Utrecht als coördinator van de onderwijsvernieuwing en docent freelancen. Sinds 2019 werkt ze ook als onderzoeker voor het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie.

Haar werkzaamheden voor het lectoraat sluiten naadloos aan bij alle werkervaring tot nu toe én de opleiding journalistiek. Hoe kun je journalistiekonderwijs aanbieden in deze 'vloeibare tijden'? Met andere woorden: hoe leid je studenten op voor een sector die zo aan verandering onderhevig is? Komende tijd zal zij in diverse projecten deze vraag verder onderzoeken. 

Expertises

  • Onderwijsinnovatie
  • Ondernemerschap
  • Medialandschap

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Maaike Severijnen

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie