Lisette Munneke

Lector

Dr. Lisette Munneke is lector Didactiek van Onderzoekend Vermogen en geeft samen met Daan Andriessen leiding aan het lectoraat Onderzoekend Vermogen. Ze onderzoekt de rol van onderzoekend vermogen in dagelijkse beroepspraktijken en hoe dit vermogen bij (aankomende) professionals gestimuleerd kan worden. Daarbij hanteert ze een breed perspectief op onderzoekend vermogen: het doorlopen van een formele onderzoekscyclus is maar één van de vele manieren waarop professionals onderzoekend vermogen inzetten in hun dagelijkse werk.

"Onderzoekend vermogen is niet hetzelfde als het doen van (praktijkgericht) onderzoek, het omvat veel meer dan dat."

Lisette is onderwijskundige en promoveerde (2007) op het thema leren argumenteren bij de Universiteit Utrecht. Daarna werkte zij als lerarenopleider bij de Hogeschool Utrecht, waarbij ze als hoofddocent verantwoordelijk was voor de leerlijnen onderzoek. Bij het lectoraat onderzoekend vermogen doet ze onderzoek naar de rol van onderzoek in (hoger) beroepsonderwijs.

Lisette staat als onderzoeker graag met haar voeten in de klei en zet de beroepspraktijk centraal bij de ontwikkeling van onderzoekend vermogen. Ze komt bij hbo-opleidingen in heel Nederland en heeft daarmee veel expertise ontwikkeld over de verschillende opvattingen die leven rondom de rol van onderzoek in het (hoger) beroepsonderwijs. 

Expertises

  • Onderzoekend vermogen
  • Competentieontwikkeling
  • Beroepsonderwijs

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?