Joost van Andel is onderzoeker en promovendus bij het lectoraat Organiseren van Waardig Werk van Hogeschool Utrecht

Joost van Andel

Onderzoeker

Joost doet promotieonderzoek naar het relationeel handelen van professionele organisatieveranderaars en betrokkenen bij organisatieverandering. Met dit onderzoek wil hij eraan bijdragen dat consultants betere begeleiding kunnen bieden bij organisatieverandering. Hij doet dit onderzoek vanuit een sociaal constructionistisch onderzoeksperspectief.

Na zijn studies Bedrijfseconomie (Bachelor) en Bedrijfskunde, specialisatie Veranderkunde (MSc.) deed hij ervaring op als financial in het bedrijfsleven (o.a. Siemens, Hema). Na enkele jaren verlegde hij zijn loopbaan richting het ontwikkelen van mens en organisatie. Daartoe volgde hij diverse opleidingen, leidend tot de licenties Psychosociaal Therapeut (NVPA) en Registertherapeut (RBCZ).

Joost werkte voor verschillende organisaties als trainer, (team)coach en leidinggevende. Binnen Hogeschool Utrecht is Joost als hogeschooldocent verbonden aan het Institute for People & Business (IPB). Daar is hij coördinator en opleider van de Minor Coaching aan de opleiding Human Resource Management. Verder heeft een parttime praktijk op het gebied van coaching en therapeutische begeleiding.

Expertises

  • Organisatieverandering
  • Psychosociale therapie en coaching
  • Social construction

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Joost van Andel is onderzoeker en promovendus bij het lectoraat Organiseren van Waardig Werk van Hogeschool Utrecht

Joost van Andel

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Organiseren van Waardig Werk