Caroline Maessen| onderzoeker

Caroline Maessen

Promovendus

Caroline onderzoekt als promovendus bij het lectoraat Co-Design hoe ‘future probing’ kan helpen als strategie om te bewegen in complexe probleemsituaties en inzichten daaruit toepasbaar te maken in concrete, toetsbare concepten voor producten en diensten. 

Haar fascinatie gaat uit naar leren en innoveren door ontwerpgericht onderzoek en een systemische kijk op praktijkvraagstukken. Ze is speciaal geïnteresseerd in transitievraagstukken, die gaan over de toekomst van de stad en hoe mensen daarin een prettig leven kunnen leiden dat bijdraagt aan een duurzame wereld.

"Leren en innoveren floreert door onderzoeksprojecten die professionals, onderzoekers en studenten verbindt in een gedeelde fascinatie."

Het is haar visie dat kwalitatief goed onderwijs aansluit bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van lerenden. Als docent is Caroline verbonden aan het Instituut voor Communicatie. Hier zet zij zich vooral in om in het onderwijs meer flexibele ruimte te creëren om transdisciplinaire samenwerking mogelijk te maken en te innoveren.

Expertises

  • Future probing
  • Leren innoveren
  • Design thinking

Publicaties


Projecten

Nieuws

praatplaat

Promotieonderzoek: hoe vertaal je toekomstverkenning naar innovaties?

Veel organisaties en bedrijven vinden het belangrijk om te blijven innoveren. Maar hoe doe je dat: veranderen met oog op de toekomst? Daar doet Caroline Maessen promotie-onderzoek naar.

Wil je samenwerken of heb je een vraag?