podcastserie over muziekauteursrecht

Just copyright logo
We luisteren bijna allemaal regelmatig naar platformen als Spotify, Apple Music of streamen muziek  via YouTube. Maar hoe zit het met de rechten van geproduceerde muziek? En komt de beloning ook daadwerkelijk terecht bij de artiest? Wat speelt er verder allemaal een rol bij muziekauteursrecht binnen de digitale muziekindustrie? Op deze en andere vragen gaat de podcastserie ‘Just Copyright’ in.

De  podcastafleveringen van de podcastserie genaamd ‘Just Copyright’,  hebben allemaal als thema muziekauteursrecht in de digitale muziekindustrie. De podcastserie gaat via verschillende gesprekken dieper in op het promotieonderzoek van Nerko Hadziarapovic over muziekauteursrechten in de digitale muziekindustrie. Elke aflevering heeft een gast: een professional uit de muziekindustrie met een aansprekend baan, rol of het verleden. Denk hierbij aan componisten, artiesten, Publishers, advocaten of mensen werkzaam in de Media. De podcastserie is o.a. te beluisteren via podcastkanalen als Podcastfeed, Google Podcasts, Podcast Addict en Spotify.

S1E1: Why collective is important? Met Robbert Baruch 

De eerste gast van deze podcastserie is Robbert Baruch. Robbert is een ervaren specialist in overheidsbeleid en overheidsrelaties en ervaren in alles wat met bestuur te maken heeft. Hij ‘doet dingen en krijgt dingen voor elkaar door mensen, ideeën en activiteiten met elkaar te verbinden’. Hij heeft langer dan 9 jaar bij Buma/Stemra gewerkt waarbij hij de politieke belangen vertegenwoordigde van Buma/Stemra leden in institutionele, politieke en bestuurlijke arena's op nationaal, Europees en mondiaal niveau. Betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van nationale en internationale lobbystrategieën en het onderhouden van langdurige relaties. 

Robbert en Nerko bespreken in deze aflevering het belang van collectiviteit en de filosofie achter muziekauteursrecht.

 

S1E2 WHAT IS JUST? WITH NIELS AALBERTS

Voor deze aflevering heeft Nerko Niels Aalberts uitgenodigd: een ervaren professional uit de muziekindustrie die momenteel de rol van hoofdredacteur van 3voor12 VPRO/Radio 3FM vervult. Ook is hij samen met Atze de Vrieze bedenker en presentator van de podcast De Machine. Niels is iemand die veel weet van de muziekindustrie en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de hedendaagse muziekindustrie. Zijn trackrecord is verbluffend: Manager van Kyteman hiphoporkest, werkte bij grote muziek labels, auteur van het boek Doorbraak en een blogger van EHBO (Eerste Hulp bij Plaat Opnamen) toen de meesten van ons niet eens wisten wat bloggen was. Tevens (gast)docent aan verschillende universiteiten en vooral een echte fanaticus en liefhebber van de muziek en de muziekindustrie.

Over de maker

De podcastserie is een initiatief van Nerko Hadziarapovic, promovendus bij het Lectoraat Procesinnovatie & Informatiesystemen en al langer dan 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie. Nerko is, naast zijn onderzoek binnen het instituut voor Marketing & Communicatie coördinator voor de minors Music Marketing & Management, en Sport & Entertainment Marketing. Ook is hij co-coördinator van de multidisciplinaire specialisatie Creatieve Industrie.

Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Nerko_Hadziarapovic

Nerko Hadziarapovic

  • Promovendus
  • Lectoraat: Procesinnovatie & informatiesystemen

Deel dit artikel