Podcastserie over cashmanagement

Eerste Hulp Bij Cashmanagement

Met de podcastserie 'grip op geld' wordt ingegaan hoe je overzicht kan houden op je kasstromen. Cashmanagement is namelijk voor iedereen interessant en we willen hiermee samen met studenten, bedrijven en academici luisteraars te kunnen overtuigen hoe je kasstromen binnen je organisatie nog beter kan inrichten. 

In de podcasts vindt een mooie samenwerking plaats tussen theorie en praktijk. 

De podcastserie

De podcastserie Grip op Geld bestaat uit vier podcasts:
1. Waarom cashmanagement?
2. Scenario denken in de praktijk
3. Treasury scrum: in minder tijd een beter overzicht
4. Anders kijken naar kasstromen met studenten

Op donderdag 24 juni en 1 juli rond 13:00 verschijnt er nog een nieuwe podcast uit de serie op deze pagina.

"Vooruit kijken voorkomt de meeste betalingsproblemen"

Podcast: Waarom cashmanagement?

In dit gesprek met Irma Langeraert (managing partner ILFA), Lex van Teeffelen (lector lectoraat FEI) en Donny Verhulp (honours student HU) wordt door voorbeelden uitgelegd hoe je financiële verrassingen kunt voorkomen. De basis is dat je zicht houdt op actuele toekomstige inkomsten en uitgaven.

 

"Elke directievergadering gebruiken we het Excel kastroommodel uit de scrum"

Scenario denken in de praktijk

In dit gesprek met Martijn Oostenrijk (CEO Madaster), Michiel van der Ven (Hoofddocent HU) en Donny Verhulp (honours student HU) wordt de treasury scrum uitgelegd waar de voorspelling van de kastromen van startup Madaster, een IT-dienstverlener, centraal staat. 

"Omschakeling van Excel naar goede kasstroomsoftware kan mij veel tijd besparen"

Treasury scrum: in minder tijd een beter overzicht

In dit gesprek met Leontine van Zijl (controller Pactum), Arnoud Doorbos (Ilfa) en Aaron Castrop (honours student) wordt de treasury scrum uitgelegd waarbij het beter voorspellen van de kastromen middels goede software bij Pactum/Vigo, een zorginstelling, centraal staat. 

"Studenten kijken anders naar de kastromen dan dat ik zelf doe"

Anders kijken naar kasstromen met studenten

In dit gesprek met Brent Ossentjuk (Bernhoven), Gerard van Baar (Ilfa) en Marie-Louise Rokus (honours student) wordt de treasury scrum met studenten van de Hogelschool Utrecht uitgelegd.  De kastromen van Bernhoven, een zorginstelling, staan daarbij centraal.

De podcast productie

De podcastserie is gemaakt en begeleid door professionele podcastmaker en presentator Folkert Tempelman van Piso7. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met het lectoraat Financieel-Economische Innovatie, HU studenten, Ilfa en de deelnemende bedrijven. De podcastserie is onder andere te beluisteren via podcastkanalen als Spotify en Podcastfeed. Neem voor meer informatie over de productie contact op met Michiel van der Ven.

partners podcast

Meer weten of samenwerken? 

Wil je meer weten over cashmanagement? Of wil je met je mkb-bedrijf kosteloos meedoen? Ga dan naar gripopgeld.org.

Deel dit artikel