Eerste hulp bij (her)positioneren beweegzorg in de wijk: de MOVE-IT Toolkit

Het zorgveld in de wijk is de laatste jaren sterk veranderd. Er zijn steeds meer partijen actief binnen de beweegzorg, zoals buurtsportcoaches, sportscholen en leefstijlcoaches. De praktisch toepasbare MOVE-IT toolkit kan beweegzorgprofessionals helpen een passende keuze te maken voor hun positionering en profilering in de wijk.

Zo’n keuze kan erg belangrijk zijn voor het voortbestaan van de praktijk, zeker nu de beweegzorg onder grote druk staat. Soms kunnen (nieuwe) partijen samenwerken, anderen zijn eerder concurrerend. Fysiotherapeuten en oefentherapeuten zullen nog beter moeten nadenken hoe zij zich onderscheiden in de wijk.

Toolkit

In het SIA RAAK project MOVES van Hogeschool Utrecht hebben 25 beweegzorgprofessionals, brancheverenigingen en onderzoekers van de lectoraten Marketing & Customer Experience en Innovatie van Beweegzorg samen kennis opgedaan en tools ontwikkeld om de positionering en profilering van zorgpraktijken te helpen verbeteren. De MOVE-IT toolkit helpt praktijken bij het doorlopen van hun eigen positioneringsproces. Bijvoorbeeld: wat onderscheidt de praktijk ten opzichte van concurrenten? Wat doen fysiotherapeuten aan innovatie om zich te onderscheiden? Wat is de doelgroep, en hoe kijken anderen aan tegen de praktijk?

Bestellen

Bestel de toolkit nu! De MOVE-IT toolkit wordt voor de kostprijs van 95 euro (excl. btw) aangeboden. Op moves.hu.nl vind je ook blogs over het belang van positioneren en innoveren en kun je gratis inspiratieboekjes downloaden met uitgewerkte voorbeelden van 7 mogelijke positioneringsrichtingen voor beweegzorg in de wijk. Binnenkort wordt een webinar georganiseerd waar alle ins-en-outs over de MOVE-IT Toolkit uit de doeken gedaan worden.


Deel dit artikel