Utrecht maakt kennis - de AI revolutie

Utrecht maakt kennis
Kunstmatige intelligentie zal grote revoluties gaan ontketenen. Lector Stefan Leijnen is te gast bij cultureel studentenplatform Podium van de HU, om ons daar alles over te vertellen. Wat is het verschil tussen een normale computer en AI? Hoe zorgen we dat AI-systemen niet slimmer worden dan wij zelf? En hoe zal AI onze levens gaan veranderen? 

Onder bezielende leiding van presentator en cabaretier Patrick Nederkoorn duiken we in de bijzondere wereld van de artificiële intelligentie binnen de reeks Utrecht maakt Kennis. Met jurist Marlies van Eck bespreken we de juridische keerzijden van AI-toepassingen door overheidsinstanties. Maar ook ervaren we hoe AI op adembenemende wijze tot kunst kan worden gemaakt. We bekijken de danssolo Airman op video en horen van choreograaf David Middendorp – finalist ‘America’s Got Talent’ 2014 – over zijn danswerk waarin mens en technologie ultiem samensmelten!

Over Utrecht maakt kennis
Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd, om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis laten we het publiek kennismaken met de tofste HU-onderzoeken van het moment. Iedere maand kiezen we een onderzoek uit een van de onderzoeksgebieden Gezond en Duurzaam Leven, Digital Business & Media, Leren & Innoveren of Sociale Innovatie.

Een lector vertelt alle ins en outs over het onderzoeksthema. Vervolgens duiken we met het publiek en met speciale gastsprekers verder het onderwerp in. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven.

Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs vereist.

Praktische informatie:
Wanneer? 2
8 oktober 2021 van 16:00 tot 17:30
Waar? 
Bibliotheek Neude Theater
Kosten: Gratis, wel reserveren
Meer informatie over Podium vind je op podium.hu.nl 


Reserveer hier je kaartje

Deel dit evenement