Openbare les Stefan Leijnen

Hogeschool Utrecht nodigt je graag uit voor de openbare les van Stefan Leijnen op 6 december genaamd: Artificial Intelligence: de mens in de computer en de computer in de mens. Tijdens het evenement wordt Stefan ook officieel benoemd als lector van het lectoraat Artificial Intelligence.
Lector Stefan Leijnen
Bron: Copyright: Femke van den Heuvel Fotografie

De impact van Artificial Intelligence (AI) op het dagelijks leven en als motor voor nieuwe economische activiteit wordt breed onderkend - en bevraagd. Met complexe, vaak zelflerende systemen zijn we in staat te reiken voorbij de grens van onze eigen menselijke intelligentie: efficiënt, snel, maar soms lastig te begrijpen en te beheersen als we de onderliggende logica niet langer kunnen volgen en het systeem een eigen weg kiest. In wat voor tuin kan AI-technologie groeien die menselijke waarden als autonomie, veiligheid en privacy respecteert? Hoe werken de AI-professionals van morgen, waarvan een brede blik op maatschappelijke impact wordt gevraagd, en hoe leiden we ze op? Het lectoraat AI draagt met haar praktijkgerichte onderzoek bij aan de ontwikkeling van nieuwe AI-technologie die uitlegbaar is en waar we mee samen willen werken.

Stefan Leijnen is sinds 2019 werkzaam als lector van het lectoraat Artificial Intelligence. Naast zijn werkzaamheden voor de Hogeschool Utrecht is hij adviseur bij de Nederlandse AI Coalitie.

Programma

14:45   Virtuele inloop
15:00   Opening - dagvoorzitter Amber Kortzorg
15:05   Video van het lectoraat en de lectorale rede van Stefan Leijnen 
15:50   Korte pauze
16:00   Dans & Technologie - interview met David Middendorp (choreograaf/artistiek directeur)
16:10  Video over de doorwerking van AI in het onderwijs
16:15   Doorwerking van AI binnen de beroepspraktijk - panelgesprek Amber Kortzorg met gasten Frederique Zonnevylle (AI Hub Midden-Nederland), Kees van der Klauw (AI Coalitie Nederland) en Daan Odijk (RTL)
16:35   Positionering lectoraat binnen kenniscentrum Digital Business & Media door kenniscentrum directeur Gerrita van der Veen
16:45   Korte video en positionering lectoraat binnen het praktijkgerichte onderzoek van Hogeschool Utrecht door CvB lid Wilma Scholte op Reimer 
16:50  Officiële inauguratie en overhandiging lectorenpenning 
16:57   Afsluiting - dagvoorzitter Amber Kortzorg

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar openbareles@hu.nl

Livestream

Aziatisch meisje houdt de hand van een robot vast.

Livestream

De openbare les zal 6 december vanaf 14:45 uur via een livestream te volgen zijn, met 15 minuten inloop en aanvang programma 15.00 uur.

Volg de livestream

Deel dit evenement