Eendaags symposium over de mogelijkheden van conversational interfaces in de gezondheidszorg

conversational interface coalition

De Conversational Interface Coalition en Hogeschool Utrecht organiseren een eendaags symposium over de kracht van conversational interfaces in de gezondheidszorg. Vertegenwoordigers met uiteenlopende achtergronden, van wetenschappers, interface-ontwerpers tot zorgmedewerkers, komen samen om kennis, ervaring, kansen en obstakels van conversational interfaces in de zorgcontext te delen.

Wereldwijd kijkt de gezondheidszorg naar innovatieve technologische oplossingen voor toegankelijkheid en gebruik van ziekenhuissystemen. Onderdeel van deze oplossingen zijn conversational interfaces, waarmee via spraak, tekst of andere multimodale middelen interactie met systemen kan plaatsvinden Dit kan bijvoorbeeld gaan om betrouwbare 24-uurs toegang tot medische informatie en patiëntendossiers of om zorggerelateerde virtual assistants. Complexiteit van toegang en gebruik kan middels deze technologie worden weggenomen, met grote voordelen voor de patiënt, de zorginstelling en zorgprofessionals. 

Het Conversational Interfaces symposium 3 juni 2022
Het symposium bestaat uit een reeks presentaties en interactieve workshops, waarbij onderzoek en praktijk rond conversational interfaces worden samengebracht en een duurzame manier van netwerken wordt gefaciliteerd. De presentaties richten zich bijvoorbeeld op toepassingen van conversational interfaces in de zorg, 'state of the art' technologie die hiervoor nodig is, of principes voor het ontwerpen van conversational interfaces. In de workshops komen een aantal aansprekende case studies aan bod, aan de hand waarvan een diepere discussie wordt gevoerd over het ontwerpen en implementeren van conversational interfaces in de zorgpraktijk en hoe praktische belemmeringen die daarbij optreden kunnen worden aangepakt. We bieden een interactieve dag, waar ruimte is voor het houden en bijwonen van kortepresentaties en workshops met case studies,  en netwerken.

Geïnteresseerden uit alle disciplines zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit toekomstgerichte evenement en hun kennis over bijvoorbeeld zorg, technologie of het ontwerpen van conversational interfaces in te brengen. Denk binnen het domein van de gezondheidszorg aan:

·       Vertrouwen in en acceptatie van conversational interfaces 

·       Conversational design en dialoogmanagement 

·       Ontwikkelingen in taal- en spraaktechnologie

·       Ethiek en data-verantwoordelijkheid

Aanmelden en vragen
Aanmelden kan via onderstaande button. Meer weten? Neem contact op met shakila.shayan@hu.nl

Deel dit evenement