Vliegende start Velotype

Tijdens de cursus Vliegende start Velotype maak je kennis met het speciale toetsenbord dat schrijftolken gebruiken: de Velotype Pro. Je leert de basisvaardigheden om te kunnen typen op de Velotype. Deze cursus kun je gedurende drie maanden volgen in de online leeromgeving.

De typemachine van een schrijftolk: Velotype

aanmelden

Interesse in Associate degree-opleiding Schrijftolk, dan is deze cursus ideaal om te ontdekken of het bij je past. Bijkomend voordeel is dat je na het volgen van deze cursus aan de schrijftolk-opleiding begint met een voorsprong in typevaardigheid. Zin om te beginnen met deze cursus?

Handig om te weten

Startmoment Online in groep: de online groepsbijeenkomsten zullen in het najaar starten en vinden vijf keer plaats. De cursus in deze vorm gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.
Studie-investering 6 uur per week
Kosten € 225 (vrij van btw)
Locatie Online
Prijsinformatie De kosten zijn exclusief de huur of aanschaf van een Velotype Pro.

Opleidingsinhoud

Na je aanmelding, krijg je drie maanden lang toegang tot de online leeromgeving waar  je stap voor stap leert typen op de Velotype Pro. Je krijgt antwoord op je vragen van een ervaren docent via deze leeromgeving. Je kunt beginnen wanneer je wilt  wat je mogelijk langer de tijd geeft om je het typen eigen te maken en al wat typsnelheid op te bouwen. Dit heeft een gunstige invloed op je studiesucces als je je inschrijft voor de opleiding Associate degree Schrijftolk.

Ben je tolk Nederlandse gebarentaal en speel je met de gedachte om je tolkmogelijkheden te verbreden? En ben je benieuwd of het typen met een Velotype Pro iets voor je is, maar wil je je nog niet meteen inschrijven voor de Associate degree Schrijftolk? Dan is deze cursus de uitgelezen kans om het uit te proberen.

Toelating

Voor de cursus Velotype Pro geldt geen toelatingseis.

Voor toelating tot de Ad-schrijftolkopleiding is een havo- of mbo-diploma (niveau 4) nodig.

Docenten

De cursus wordt gegeven door ervaren docenten uit het werkveld.

Na deze cursus

Wanneer je de cursus Vliegende start Velotype hebt gevolgd heb je een mooie start voor de associate degree Schrijftolk. Wil je na deze cursus verder studeren? Meld je dan aan voor de associate degree-opleiding Schrijftolk.

Overige informatie

De cursus Vliegende start Velotype kost € 225  (vrij van btw). Exclusief de huur of aanschaf van een Velotype Pro.

Je dient zelf een Velotype Pro te huren of aan te schaffen.
Neem voor de huur van een Velotype Pro toetsenbord contact op met info@velotype.com. Op www.velotype.com kan je informatie vinden over het tarief.

 • “Ik vond de Vliegende Start een fijne cursus om te kijken of de Schrijftolkenopleiding bij mij past. Het gaf me een lekkere voorsprong aan het begin van het studiejaar. Het was prima dat de lessen online waren, want het lesmateriaal is zo duidelijk dat het goed zelfstandig door te nemen is.”
 • “Door mee te doen met de Vliegende Start had ik een goede basis om aan de opleiding te beginnen en toch ook al een kleine voorsprong. Het is een fijne manier om met de Velotype kennis te maken en ook te kunnen bepalen of de opleiding tot schrijftolk wel of niet bij je past.”
 • “De vliegende start cursus is echt de moeite waard! Je leert al heel veel en dat is handig als je de opleiding wilt gaan doen. Het is dé gelegenheid om te ontdekken of dit wat voor je is! Ik was meteen enthousiast.”
 • “Heel fijn dat je een voorsprong hebt. Je kan in de lessen dan al gelijk oefenen met typen i.p.v. eerst nog de letters en combinaties leren. Zorgt voor minder stress."

Waarom Vliegende start Velotype bij de HU?

 • Volg een unieke cursus

  Deze cursus biedt een mooie opstap voor de geaccrediteerde Associate degree opleiding Schrijftolk en kun je alleen bij Hogeschool Utrecht volgen.

 • Midden in het land

  Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

 • Ontdek wat je echt leuk vindt

  Door de cursus te volgen kun je ontdekken of het beroep van schrijftolk echt bij je past zonder je gelijk te verbinden aan een tweejarige opleiding.

Exterieur Padualaan 97, Utrecht Science Park

Interesse in de opleiding Vliegende start Velotype?