Werken in het basisonderwijs vraagt inzet en passie. Jij legt het fundament voor de onderwijsloopbaan van kinderen. Wil jij juf of meester worden? Of werk jij al in het basisonderwijs en wil jij je blijven ontwikkelen en je kennis actueel houden? Dan zit je goed met het brede en gevarieerde aanbod van Hogeschool Utrecht.

Het basisonderwijs, vooral in de Randstad, kampt met oplopende lerarentekorten. De werkgelegenheid is daarom voorlopig zeer goed. Ook is er behoefte aan leraren die zich ontwikkelen tot specialist, bijvoorbeeld op het gebied van autisme of hoogbegaafdheid, of leidinggevende.

Praktijk als uitgangspunt

In de opleidingen van Hogeschool Utrecht is de beroepspraktijk het uitgangspunt. We onderhouden een hecht netwerk in het onderwijs en het pedagogische werkveld. Daarin werken cursisten bijvoorbeeld met scholen of instellingen aan innovatieve projecten. De studieopdrachten zijn gekoppeld aan de eigen beroepspraktijk. Op deze manier kun je je kennis en vaardigheden direct inzetten op de werkvloer.

Je studiekosten worden vaak vergoed

Wil je leraar worden of als leraar een opleiding volgen? Dan zijn er vaak subsidiemogelijkheden.
Vanuit de lerarenbeurs kun je als leraar je volledige opleiding vergoed krijgen.

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Opleidingen binnen het thema Basisonderwijs

Wil jij kinderen helpen het beste uit zichzelf te halen? Dan is juf of meester een prachtig beroep. Maak de switch maken en haal je lesbevoegdheid. Dat kan met onze flexibele deeltijdopleiding of het zij-instroom traject (als je al zicht hebt op een baan als juf of meester).

Bekijk onze opleidingen:

Wil jij met jouw team of basisschool aan de slag om nog beter onderwijs te kunnen geven aan jullie leerlingen of te werken aan verschillende vaardigheden in en buiten de klas? Neem dan contact met ons op via 088-4817172 of ctt@hu.nl. Dan kijken we samen naar jullie vraag en welk traject of opleiding daarbij past.

Wil jij kansen bieden aan leerlingen en studenten, die afgestemd zijn op hun mogelijkheden en talenten? Bekijk dan eens de opleidingen van ons Seminarium voor Orthopedagogiek, waar je aan de slag gaat met gedrag, leren, diversiteit en begeleiding in het passend onderwijs.

Ben jij als juf of meester toe aan een nieuwe uitdaging? Volg dan een masteropleiding bij de HU. Zo kun jij je leerlingen nog beter onderwijs geven en begeleiden, en op jouw school een bijdrage leveren aan innovaties en vernieuwingen.

Waarom bij de HU?

  • Flexibiliteit

    De opleidingen van Hogeschool Utrecht bieden flexibiliteit en sluiten aan bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je op verschillende momenten instromen en zelf je tempo bepalen.

  • Breed aanbod

    Ongeacht jouw vooropleiding of ervaring zijn er opleidingen die verbreding of verdieping bieden, waaronder een aantal in Nederland unieke modules.

Direct contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze opleidingen voor jouzelf of jouw school? Wij denken graag met je mee. Neem met je vragen contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.