Werken in het basisonderwijs vraagt inzet en passie. Jij legt het fundament voor de onderwijsloopbaan van kinderen. Van professionals in het basisonderwijs wordt verwacht dat zij zich blijven ontwikkelen en dat hun kennis actueel is. Dit kan met het brede en gevarieerde aanbod van Hogeschool Utrecht. 

Het basisonderwijs, vooral in het noorden, zuiden en oosten van het land, kampt met oplopende lerarentekorten. De werkgelegenheid is daarom voorlopig zeer goed. Ook is er behoefte aan leraren die zich ontwikkelen tot specialist, bijvoorbeeld op het gebied van autisme of hoogbegaafdheid, of leidinggevende.

Praktijk als uitgangspunt

In de opleidingen van Hogeschool Utrecht is de beroepspraktijk het uitgangspunt. We onderhouden een hecht netwerk in het onderwijs en het pedagogische werkveld. Daarin werken cursisten bijvoorbeeld met scholen of instellingen aan innovatieve projecten. De studieopdrachten zijn gekoppeld aan de eigen beroepspraktijk. Op deze manier kun je je kennis en vaardigheden direct inzetten op de werkvloer. 

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Waarom bij de HU?

  • Flexibiliteit

    De opleidingen van Hogeschool Utrecht bieden flexibiliteit en sluiten aan bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je op verschillende momenten instromen en zelf je tempo bepalen.

  • Breed aanbod

    Ongeacht jouw vooropleiding of ervaring zijn er opleidingen die verbreding of verdieping bieden, waaronder een aantal in Nederland unieke modules.