Studenten helpen Zuid-Afrikaanse jongeren bedrijfsplannen op te zetten

International Business. Dat leer je natuurlijk het best in een internationale setting. Daarom zijn studenten van de opleiding International Business onlangs in Zuid-Afrika geweest om high school leerlingen te helpen om een bedrijfsplan op te zetten.

De studenten waren te gast bij en werkten samen met studenten van de Stellenbosch University, in Stellenbosch. De HU- en Stellenbosch-studenten begeleidden samen de high school leerlingen. De studenten bespraken verschillende culturele perspectieven en bezochten een dorpje buiten Stellenbosch, om deze gemeenschappen beter te begrijpen. De bedrijfsplannen werden beoordeeld door een afvaardiging van de gemeenschap.

Geweldige ervaring

Dani Ene, een van de HU-studenten International Business: “Het project was een prachtige kans om fantastische mensen te ontmoeten, mijn kennis te delen en bij te dragen in de hulp aan een gemeenschap. Als business student heb ik veel geleerd over bedrijfsstrategieën, teamwork, en interculturele gevoeligheid. Dat waren vaardigheden om dit project tot een succes te maken. Samen met Simone, mijn Zuid-Afrikaanse projectpartner, ben ik mentor geweest voor 9 meisjes van de Makupula Secondary School. In het begin was het ingewikkeld, maar het ging steeds beter. Als kers op de taart wonnen ze met hun project de tweede plaats in de competitie. Het was echt een geweldige ervaring, waarin ik veel geleerd heb over een totaal verschillende cultuur, manier van leven en het belangrijkst: hoe ik bedrijfstheorie leuk en bereikbaar kan maken voor iedereen.”

Deel dit artikel