Prijswinnaars tijdens het Onderwijs & Onderzoek Festival

Honoursstudent Coen van den Braber, docent Arno Wilkens, onderzoeker Lizet van Ewijk en het docententeam ICT zijn bekroond met prijzen tijdens het jaarlijkse Onderwijs & Onderzoek Festival van Hogeschool Utrecht.

Coen van den Braber, student aan de opleiding Journalistiek, werd verkozen tot Honoursstudent van het Jaar 2020. Volgens de jury is den Braber “een zeer actieve en enthousiaste student Journalistiek. Hij doet niet alleen met veel energie zijn studie, hij is ook lid van de hogeschoolraad en hij weet blijkbaar daarnaast tijd te vinden voor veel bijzondere honoursactiviteiten. Voor ons sprong het project waarin hij de stervende burgemeester van een naburige gemeente volgde om een afscheidsdocumentaire te maken eruit. Dorpsbewoners en ook zijn nabestaanden hebben de beschikking over een indrukwekkend aandenken nu de burgemeester inderdaad is overleden.” De jury koos zes finalisten, waarna de bezoekers van het Onderwijs & Onderzoek Festival de winnaar kozen.

Docent van het jaar 2020: Arno Wilkens

Arno Wilkens mag zich docent van het jaar 2020 noemen. Zijn studenten vinden Wilkens “een docent die durft te innoveren in het onderwijs. Zo is Arno een van de grondleggers achter de specialisatie/minor Creatieve Industrie waarbij studenten door middel van Design Thinking maatschappelijke problemen oplossen.” Arno geeft naast deze minor les aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design.

Onderzoeker van het jaar 2020: Lizet van Ewijk

Voor het eerst werd tijdens het Onderwijs & Onderzoek Festival een prijs voor onderzoeker van het jaar uitgereikt. Deze ging naar Dr. Lizet van Ewijk, onderzoeker bij lectoraat logopedie: Participatie door Communicatie. Ewijk, die in 2014 ook genomineerd is geweest voor de prijs van docent van het jaar is internationaal bekend met haar onderzoek en blinkt uit in het verbinden van haar onderzoek met onderwijs en de beroepspraktijk. Haar onderzoek richt zich op het helpen van mensen die niet goed kunnen communiceren. Bijvoorbeeld mensen met afasie.

Onderwijsinnovatieprijs 2020: docententeam Open-ICT

De Onderwijsinnovatieprijs gaat dit jaar naar docententeam Open-ICT. Wat maakt hun onderwijs zo bijzonder? “Dit team levert een mooi voorbeeld van agile onderwijs dat traditioneel onderwijs op zijn kop zet: geen ontwikkelingsuren, geen materiaal, geen boeken, geen tentamens, wel assessments. Leren wat jezelf wil als student (binnen de kaders), onderwijs zonder een docent voor de klas  – maar met begeleiders werken aan software-ontwikkeltrajecten voor externe opdrachtgevers,” aldus de jury.

Deel dit artikel