Gepersonaliseerde voeding en zelfmonitoring

Auteurs M. Former, A. Ronteltap, B.D.S. Clabbers
Gepubliceerd in Informatorium voor Voeding en Diëtetiek
Publicatiedatum 2017
Lectoraat Sociale Interactie in de Publieke Ruimte
Soort publicatie Boek

Samenvatting

In de nieuwe definitie voor gezondheid wordt gezondheid niet meer als een statische conditie beschouwd, maar als het dynamische vermogen van mensen om zich met veerkracht aan veranderende omstandigheden aan te passen. Hierin past het zelf regie voeren en zelfmanagement. Met behulp van gezondheidstools zijn lichaamsfuncties, zoals bloeddruk, hartslag, bloedglucosespiegel, zuurstofsaturatie, cognitieve prestaties en welbevinden, te meten. Ook zijn er apps op mobiele telefoons die helpen de voedselinname te monitoren of de nutriënten in het lichaam meten. Gepersonaliseerde voeding en leefstijladviezen sluiten hierbij aan. Voor bedrijven biedt dit de mogelijkheid om op het individu afgestemde producten en diensten te ontwikkelen. Diëtisten (en andere professionals) kunnen met behulp van innovaties op het gebied van zelfmonitoring persoonlijke gegevens verzamelen om de behandeling op de individuele cliënt af te stemmen. Gepersonaliseerde interventies zijn mogelijk effectiever en kunnen de compliance verhogen.

Aan deze publicatie werkten mee

  • Amber Ronteltap
    A. Ronteltap
    • Onderzoeker
    • Lectoraat: Innovatie van Beweegzorg
Taal Nederlands
Gepubliceerd in Informatorium voor Voeding en Diëtetiek
ISBN/ISSN URN:ISBN:978-90-368-1774-5
Trefwoorden gezondheid, leefstijladviezen
Paginabereik 17-31

Neem contact met ons op