Yael de Haan is  lector Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie.

Samen met haar lectoraat onderzoekt Yael de Haan kwaliteitsjournalistiek in de context van de digitale wereld. Daarbij voert ze onderzoeksprojecten uit waarbij de digitale transitie van de journalistiek wordt bekeken. Hierbij wordt specifiek gekeken naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect. Yael en haar lectoraat doen dit binnen twee onderzoekslijnen: Digitale verhaalvormen en Research in digitale context. Deze lijnen lopen parallel aan wat de essentie van de journalistiek raakt: journalistieke ethiek en transparantie in digitaal medialandschap.

Yael de Haan promoveerde in 2011 op het onderwerp mediakritiek en journalistieke transparantie. Ze publiceerde daarover meerdere wetenschappelijke artikelen en schreef mee aan diverse boekhoofdstukken die bijdragen aan de discussie over mediaverantwoording, ook in haar rol als lid van de Raad voor de Journalistiek. Ze leidt verschillende onderzoeksprojecten en begeleidt PhD onderzoeken.

Expertises

  • Journalistieke ethiek en transparantie
  • Online journalistieke verhalen
  • Journalistieke Research in een digitale context

Publicaties

Projecten

Nieuws

VR bril

Subsidie voor onderzoek nieuwe journalistieke verhaalvormen

Met nieuwe technieken kunnen journalisten op nieuwe manieren verhalen vertellen: de nieuwsconsument wordt er als het ware in ondergedompeld. Dat noemen we immersieve journalistiek. Maar wat maakt immersieve verhalen effectief?

Lees het artikel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Yael de Haan | lector | Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie

Yael de Haan

  • Lector
  • Lectoraat: Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie