Rosa de Vries | onderzoeker | lectoraat Co-Design

Rosa de Vries

Onderzoeker

Rosa de Vries (1988) heeft in 2016 de opleiding Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Utrecht afgerond. Binnen haar opleiding focuste ze zich op mensgericht ontwerpen door het volgen van de minor Co-Design Studio en het afstuderen op het Powertools-project.

Na haar afstuderen is Rosa gaan werken bij het lectoraat Co-Design, waar ze aan verschillende projecten en aan verschillende taken zoals faciliteren van sessies, schrijven van artikelen, begeleiden van studenten en het ontwerpen en maken van tools en producten.

"Wat ik mooi vind aan Co-Design is dat het proces al heel waardevol is en eigenlijk al een soort resultaat in een project."

Rosa heeft na het afronden van het Powertoolsproject een vervolgsubsidie aangevraagd om marktverkenning te doen voor het door haar ontworpen hartslagkussen Millow. Een mooie kans en gebleken is dat er veel potentie is voor het product. Rosa hoopt het nu over te dragen aan een bedrijf of ondernemer die het echt kan verkopen. In september 2019 start zij met de master Design, naast haar werk bij Co-Design.

Expertises

  • Co-Design
  • Design Research
  • Prototyping

 


Publicaties


Nieuws

Rosa de Vries

Onderzoeker test hartslagkussen op TT Assen

Rosa de Vries, onderzoeker en ontwerper aan het lectoraat co-design van Hogeschool Utrecht, ziet de TT Assen komend weekend van een bijzondere kant. 

Lees het artikel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?