Rosa de Vries | onderzoeker | lectoraat Co-Design

Rosa de Vries

Onderzoeker

Rosa de Vries (1988) is sinds 2016 werkzaam als onderzoeker en ontwerper bij het Lectoraat Co-Design. Met een passie voor mensgericht ontwerpen, combineert ze technische en creatieve vaardigheden om samen met verschillende doelgroepen op een ontwerpende manier te werken aan complexe vraagstukken.

Binnen het Lectoraat is Rosa zich met name gaan richten op projecten in het zorgdomein, met inclusie als belangrijk thema. Het opzetten en faciliteren van co-designsessies, schrijven van artikelen, begeleiding van studenten en het ontwerpen en maken van tools en producten zijn binnen deze projecten onderdeel van haar taken.

"Een co-designsessie is altijd wederkerig; iedereen kan iets inbrengen en leert ook iets!"

Daarnaast is ze in 2022 begonnen aan de Master Community Development aan de Hogeschool Utrecht, dit blijkt een waardevolle aanvulling te zijn omdat in complexe projecten steeds vaker vraag is naar het vormen van duurzame gemeenschappen die zich eigenaar voelen van zowel de problemen waar ze tegenaan lopen als de 'ge-co-designde' oplossingen!

Expertises

  • Co-Design & design research
  • Creativity & Prototyping
  • Community Development

 


Publicaties


Nieuws

Rosa de Vries

Onderzoeker test hartslagkussen op TT Assen

Rosa de Vries, onderzoeker en ontwerper aan het lectoraat co-design van Hogeschool Utrecht, ziet de TT Assen komend weekend van een bijzondere kant. 

Wil je samenwerken of heb je een vraag?