Miriam van der Velde

Miriam van der Velde

Promovendus
Miriam van der Velde is als promovendus werkzaam binnen het lectoraat Innovatie van Beweegzorg en werkt daarnaast als hogeschooldocent aan de masteropleiding Geriatriefysiotherapie van de HU.

Binnen het thema ‘fysieke zelfredzaamheid rondom ziekenhuisopnames’ werkt Miriam aan het project Beter Voorbereid. Dit project heeft tot doel patiënten fitter aan de start van hun operatie te krijgen en hun fysiek herstel te verbeteren door gebruik van eHealth. Sinds 2022 is Miriam gestart met haar promotieonderzoek waarin gewerkt wordt aan de ontwikkeling en implementatie van een prehabilitatie zorgpad. Daarnaast begeleidt ze als hogeschooldocent de eerste- en tweedejaars studenten van de masteropleiding Geriatriefysiotherapie en levert ze een bijdrage aan het specialistisch en wetenschappelijk onderwijs.
Miriam volgde na haar opleiding tot fysiotherapeut de master Geriatriefysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. In 2020 rondde ze de master Evidence Based Practice af aan de Universiteit van Amsterdam.

Expertises

  • Prehabilitatie
  • Ouderen
  • E-health

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?