Lucque Schmeitz onderzoeker lectoraat Financieel Economische Innovatie

Lucque Schmeitz

Docent-onderzoeker
Drs. Lucque Schmeitz is sinds mei 2018 als onderzoeker betrokken bij het lectoraat Financieel Economische Innovatie. Vanuit het lectoraat neemt zij deel aan het onderzoeksproject “Samen financieren, samen ondernemen” en vanaf september 2020 neemt ze ook deel aan het onderzoeksproject “Vroegsignalering van betalingsproblemen in het MBK”.

Lucque behaalde haar doctoraal examen Geschiedenis en bestuurlijke informatica in 1991 aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen, een bachelor in Bedrijfseconomie en Accountancy in 2012 en in 2014 haar Master’s degree in Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was meer dan 30 jaar ondernemer en betrokken bij familiebedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de leisure en offshore branche.

Sinds 2015 is zij als docente Bedrijfskunde werkzaam bij Hogeschool Utrecht en sinds kort is ze ook betrokken bij de Master Data Driven Business. Vanuit haar rijke ervaring (h)erkent zij de uitdagingen van de sector. Haar persoonlijke drive is om met onderzoeksresultaten oplossingen, tools, inzichten en kennis te ontwikkelen voor de praktijk.

"Je kunt maar beter ondernemen want de meeste mensen sterven in bed"

Theo Schmeitz
vader van Lucque en ondernemer in hart en nieren

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Lucque Schmeitz onderzoeker lectoraat Financieel Economische Innovatie

Lucque Schmeitz

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Financieel-Economische Innovatie