Kiki de Bruin

Kiki de Bruin

Promovendus

Kiki de Bruin promoveert bij Journalismlab (Lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie) op nieuwsmijding en de gevolgen voor geïnformeerd burgerschap in een democratische samenleving (2020-2024). Als communicatiewetenschapper focust ze zich op de impact van de digitale samenleving op de journalistiek en het publiek, en andersom.

Kiki geeft ook les op de School voor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ze publiceert in wetenschappelijke tijdschriften (zoals Journalism, Digital Journalism en Journalism Studies) en presenteert haar werk op wetenschappelijke conferenties zoals ECREA, ETMAAL van de communicatiewetenschap, ICA en Future of Journalism conference. Voorafgaand aan haar PhD-onderzoek was Kiki onderzoeker in het project Immersieve Journalistiek en het Betrokken Publiek.

Voor haar werk als onderzoeker bij Journalismlab werkte Kiki bij De Persgroep (nu DPG Media) en schreef ze als freelance journalist voor verschillende Nederlandse kranten. Ze studeerde in 2016 af van de master Communicatie en Informatiewetenschappen/Journalistiek aan de VU en in 2014 behaalde ze haar bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg.

Expertises

  • Journalistieke Innovatie
  • Publieksonderzoek

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Kiki de Bruin

Kiki de Bruin

  • Promovendus
  • Lectoraat: Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie