Josje Dikkers is sinds mei 2019 benoemd als lector Organiseren van Waardig Werk. Haar lectoraat steunt organisaties met praktijkgericht onderzoek rond twee centrale thema’s: het creëren van betekenisvol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het borgen van betekenisvol werk in veranderende organisaties.

Na haar studie arbeids- en organisatiepsychologie promoveerde Josje in 2008 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift rond werk-privé balans. Dit thema blijft terugkeren in haar werkzaamheden op het gebied van HRM en werk en gezondheid. Naast haar rol als lector is Josje sinds 2012 actief als hogeschool(hoofd)docent en onderzoeker bij de opleiding Human Resource Management.

Josje is betrokken bij het onderwijs als (hoofd)docent. Daarnaast is zij betrokken bij het ontwikkelen en vormgeven van vier masters. Verder heeft zij expertise in het uitvoeren van onderzoeksprojecten op het gebied van werk & welzijn en het begeleiden van Bachelor-, Premaster-, Master- en PhD-studenten bij hun onderzoek op dit terrein.

Expertises

  • Werk-privé balans
  • Werk & welzijn
  • Arbeids- en organisatiepsychologie

Publicaties

Projecten

Nieuws

'We moeten de kansen op waardig werk vergroten'

''Waardig werk staat onder druk: werk waardoor je economisch zelfredzaam bent, dat betekenisvol is en dat je in staat stelt om je in een veilige omgeving te ontwikkelen." In hun openbare les van 7 mei '20 pleitten Josje Dikkers en Leendert de Bell voor meer praktijkgericht onderzoek naar waardig werk en duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen. 

Lees verder op hu.nl/onderzoek

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Josje Dikkers | Lector | Organiseren van Waardig Werk

Josje Dikkers

  • Lector
  • Lectoraat: Organiseren van Waardig Werk