Josje Dikkers is sinds mei 2019 benoemd als lector Organiseren van Waardig Werk. Haar lectoraat steunt organisaties met praktijkgericht onderzoek rond twee centrale thema’s: het creëren van betekenisvol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het borgen van betekenisvol werk in veranderende organisaties.

Na haar studie arbeids- en organisatiepsychologie promoveerde Josje in 2008 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift rond werk-privé balans. Dit thema blijft terugkeren in haar werkzaamheden op het gebied van HRM en werk en gezondheid. Naast haar rol als lector is Josje sinds 2012 actief als hogeschool(hoofd)docent en onderzoeker bij de opleiding Human Resource Management.

Josje is betrokken bij het onderwijs als (hoofd)docent. Daarnaast is zij betrokken bij het ontwikkelen en vormgeven van vier masters. Verder heeft zij expertise in het uitvoeren van onderzoeksprojecten op het gebied van werk & welzijn en het begeleiden van Bachelor-, Premaster-, Master- en PhD-studenten bij hun onderzoek op dit terrein.

Expertises

  • Werk-privé balans
  • Werk & welzijn
  • Arbeids- en organisatiepsychologie

Publicaties


Projecten

Nieuws

'Aspecten van waardig werk moeten ingebakken zijn in ontwerp organisaties'

Josje Dikkers en Leendert de Bell gingen tijdens hun installatie  op 23 april '21 in op hun ambities met het lectoraat Organiseren van Waardig Werk. Bijzondere aandacht ging uit naar onze mentale gesteldheid tijdens de coronacrisis en de belangrijkste uitdagingen op het gebied van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen.

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Josje Dikkers | Lector | Organiseren van Waardig Werk

Josje Dikkers

  • Lector
  • Lectoraat: Organiseren van Waardig Werk