Onderzoeker Huib Aldewereld

Huib Aldewereld

Onderzoeker
Dr. Huib Aldewereld onderzoekt aan het lectoraat Artificial Intelligence de ontwerp- en governance-aspecten van intelligente en data-gedreven systemen. In zijn onderzoek focust hij zich vooral op normatieve en ethische aspecten van de (inzet van) AI-systemen.

Met de huidige ontwikkelingen in de AI moet er steeds meer nagedacht worden over de menselijke component. Het wordt steeds belangrijker om te kijken naar de samenwerking tussen AI en mens. Hoe zorg je er eigenlijk voor dat de maatschappelijke en regelgevende eisen voldoende worden meegenomen in het technische ontwerp en de inzet van dit soort systemen?

In 2007 promoveerde Huib aan de Universiteit Utrecht en werkte vervolgens als postdoc en universitair docent aan de Universiteit van Maastricht, de Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Delft. Sinds 2016 is hij werkzaam bij het Institute for ICT van de HU, waar hij sinds 2019 als hoofddocent AI & Data verantwoordelijk is voor de oprichting en invulling van de eerste HBO AI opleiding.

Expertises

  • Sociale coördinatie & normatieve systemen
  • Socio-technische systemen
  • Verantwoorde (AI / software) ontwikkeling

Publicaties


Projecten