Cristina Chamorro-Perez

Cristina Chamorro-Perez

Onderzoeker

Cristina Chamorro Perez is een gepromoveerde chemicus verbonden aan de HU sinds 2010. Zij is chemie docent bij het Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC) en onderzoeker bij het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven, lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry (INT).

Cristina is een expert in de synthese en analyse van kleine moleculen, (gelabelde) peptiden en macromoleculaire constructen die peptiden bevatten die voor verschillende (biologische) toepassingen kunnen worden gebruikt. Zij heeft ook ervaring op het gebied van extractie en analyse van phytochemicaliën van natuurlijke bronnen. 

Het onderzoek van Cristina richt zich op de synthese en analyse van hydrogelen voor 3D-celkweek en de optimalisatie & validatie van extractie van phytochemicaliën en analyse methoden.

Cristina studeerde scheikunde aan de Autonoma Universiteit van Madrid (UAM, Spanje). Zij is gepromoveerd bij Instituto de Quimica Medica de Madrid (CSIC, Spanje) op een onderzoekproject waarin de synthese, analyse en structuur-activiteit relatie van nucleoside-derivaten als anti-HIV-1-remmers bestudeerd werd.

Expertises

  • (SPPS) Peptide & Macromolecular Chemistry
  • Organic & Combinatorial Chemistry 
  • Structural analysis
     

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Cristina Chamorro-Perez

Cristina Chamorro-Perez

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry