Cees Hoefnagels

Onderzoeker

Cees Hoefnagels is afgestudeerd als klinisch psycholoog en richt zich vanaf zijn opleiding gericht op de preventie van psychische aandoeningen, aanvankelijk als preventiewerker in de praktijk van de ggz. Het oogmerk van zijn wetenschappelijk onderzoek is de praktijk en het beleid te verbeteren om zo onnodig en vermijdbaar lijden (door huiselijk en seksueel geweld) van kinderen en jeugdigen te verminderen.

In 2001 promoveerde hij cum laude op een aantal theoretische en empirische bijdragen gericht op een vroegtijdiger aanpak van kindermishandeling. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan het opstellen van het Afwegingskader Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling.

Cees heeft onder andere bijgedragen aan de verwerving van diverse prijzen zoals ‘’Appeltje van Oranje’’, uitgereikt door HM Koningin Maxima voor de Stichting MeeLeefGezinnen, de Innovatieprijs Preventie Kindermishandeling: Klokhuis over Kindermishandeling (2014), en de Publieksprijs en Juryprijs Beste Kindertelevisie 2013 met Klokhuis over Kindermishandeling. Verder zijn er circa 100 vak- of wetenschappelijke publicaties verschenen (mede) op zijn naam.

Expertises

  • Kindermishandeling
  • Preventiewerker

Petitie voor minister van kinderen

Een minister van kinderen die zorgt dat het komend kabinet het VN Kinderrechten Verdrag gaat naleven en er geen kinderrechten geschonden worden. Dat is de hartewens van onderzoeker Cees Hoefnagels, die daarvoor een petitie opstelde samen met andere experts. In het Jeugdjournaal van 21 april '21 vertelde hij er meer over.   

Teken de petitie

Publicaties

Wil je samenwerken of heb je een vraag?