Meer HU-opleidingen in Amersfoort

Hogeschool Utrecht (HU) breidt in 2020 het aantal hbo-opleidingen op de locatie van de HU Amersfoort uit. In februari start de nieuwe opleiding Software Developer, en daar komen later dit jaar nog drie opleidingen bij. Alle vier nieuwe opleidingen zijn Associate degrees: tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen die aansluiten op actuele behoeften van het bedrijfsleven.

De HU biedt sinds 2010 opleidingen aan op de locatie HU Amersfoort. Het aanbod bestaat op dit moment uit negen opleidingen. In februari breidt de HU het opleidingenportfolio in Amersfoort uit met de voltijd Associate degree Software Developer, waar circa dertig studenten mee zullen starten. Binnen enkele jaren wordt voor deze opleiding een jaarlijkse instroom van 60 tot 100 studenten verwacht.

Na de zomervakantie starten -onder voorbehoud van accreditatie- de Ad-opleidingen Digitale Techniek & Media, Sales & Accountmanagement en Bouwmanagement. Studenten kunnen in Amersfoort nu al de Associate degrees Eventmanager en Logistiek Management volgen. De opleidingen vallen onder het Instituut voor Associate degrees van de HU, dat de locatie HU Amersfoort als thuisbasis heeft.

"Het bedrijfsleven in de regio staat te springen om de studenten die na het behalen van hun Associate degree de arbeidsmarkt betreden."

Fatma Koser Kaya

Wethouder bij Gemeente Amersfoort

Wethouder Fatma Koser Kaya: “We zijn erg blij met de uitbreiding van het aanbod van de HU in Amersfoort. Een aantal van de opleidingen leidt professionals op voor sectoren die moeite hebben gekwalificeerd personeel te vinden. Het bedrijfsleven in de regio staat dan ook te springen om de studenten die na het behalen van hun Associate degree de arbeidsmarkt betreden.”

Mark Tammer, directeur van het Instituut voor Associate degrees: “Het ontwikkelen van ons nieuwe aanbod Associate degrees is gedreven vanuit een sterke behoefte. Het doel is om praktijkgerichte opleidingen aan te bieden die de ruimte tussen het mbo en hbo dichten en daarmee de arbeidsmarkt voorzien van startklare professionals. Door actief samen te werken met bedrijven, overheid en collega-instellingen kunnen we onze studenten en professionals een leeromgeving bieden waarin de realiteit van de praktijk centraal staat en de impact van de leerervaring maximaal is.”

Het lokale bedrijfsleven wordt intensief bij de Associate degrees betrokken. Ze sluiten daardoor naadloos aan bij de behoeften op de arbeidsmarkt. De HU onderzoekt de mogelijkheden om het instituut in de nabije toekomst verder uit te breiden.

Deel dit artikel