Na de opleiding

Als e-commerce professional kun je bij veel organisaties aan de slag. De opleiding sluit goed aan op de arbeidsmarkt. Door digitalisering is er veel behoefte aan geschoolde medewerkers op het gebied van e-commerce.

Liever nog even doorstuderen? Stroom dan door naar de opleiding Commerciële Economie. Je studeert dan nog twee jaar om je bachelor te halen.

Een medewerker neemt een interview af

Wat kan ik worden met e-commerce?

Dit zijn voorbeelden van beroepen in het functiegebied e-platform. In deze functies manage je de klantervaring van de transacties op het platform. Denk hierbij aan verkopen via de eigen website, via externe websites als Bol.com, Amazon of via sociale media als Facebook, Instagram en app’s. Je werkt in deze functies als een spin in het web en je hebt contact met diverse afdelingen zoals e-marketing en e-data. Je kent en begrijpt de e-commerce terminologie en helpt de doelen van de organisatie te behalen.

Dit zijn voorbeelden van beroepen in het functiegebied e-marketing. In deze functies zet je online marketingactiviteiten in om meer bezoekers naar het platform te krijgen. Daarnaast optimaliseer je met behulp van online Customer Relationship Management (CRM)-tools, de relatie met de klant. Op basis van data, waaronder het gedrag van de bezoeker, zorg je voor het inzetten van de juiste wervings- en relatiemethoden.

Dit zijn voorbeelden van beroepen in het functiegebied e-data. In deze functies analyseer je data om de marktpositie en winstgevendheid van de organisatie te versterken. De hoeveelheid data die beschikbaar is, zorgt ervoor dat je zelfstandig een grote hoeveelheid data moet kunnen analyseren. Denk hierbij aan data als omzet, afzet, prijs, marge en klikgedrag. Maar ook aan data genereerd uit Google Analytics of door andere externe data systemen of applicaties.

Je kunt natuurlijk ook je eigen e-commerce bedrijf starten. Veel jonge e-commerce professionals willen ondernemen en er is dan ook een groei te zien in het aantal jonge e-commerce ondernemers.

Je kunt aan de slag bij

  • Bol.com
  • Wehkamp
  • Kleine retailbedrijven

Doorstuderen na je diploma?

Wil je na afronding van de Ad E-commerce niet meteen aan het werk? Stroom dan door naar een verkort traject van de bacheloropleiding Commerciële Economie.

Ons HUA-gebouw aan De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort.

Interesse in de associate degree opleiding e-commerce?

Vragen over de opleiding?