De rol van de pedagoog is veranderd door de participatie-maatschappij. Waar vroeger een-op-een contact met kinderen centraal stond, betrekt de pedagogisch professional van nu ook de omgeving van het kind. Dit ‘ecologisch denken’ is het uitganspunt van de opleidingen Pedagogiek bij Hogeschool Utrecht. De bachelor- en masteropleidingen zijn uitstekend te combineren met je werk. 

Opleidingen

We bieden opleidingen op bachelor en master niveau. We werken samen met verschillende disciplines, zoals social work en onderwijs, maar zijn een autonoom vakgebied. Het is mogelijk om losse modules te volgen en modules te wisselen (keuzevakken).

Verschillende perspectieven

Wij leiden opvoedkundigen op die perspectief willen bieden aan kinderen, jongeren en hun omgeving. Je leert situaties van verschillende kanten te bekijken om zo samen met ouders, de school en andere betrokkenen oplossingen te vinden voor problemen in opvoeding en ontwikkeling. 

Veelgestelde vragen

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding! En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies.

Jij als student staat centraal in onze opleidingen. Wij bieden je oprechte aandacht van de docenten en werken in kleine leerteams. Samen met de docent stel je een persoonlijk opleidingsplan op, dat jij in de praktijk gaat uitvoeren. Met vragen kun je altijd terecht bij je docent.