Aan de slag met échte patiënten

De Behandelbank i.s.m. de opleiding Fysiotherapie

persoon in beweging in sportzaal

Tijdens de opleiding Fysiotherapie oefende ze al op studiegenoten, maar nu mocht Esther van der Kracht (20 jaar) voor het eerst aan de slag met échte patiënten. Tijdens haar tweedejaarsstage bij De Behandelbank in Arnhem kreeg ze alle ruimte om haar kennis toe te passen.

Praktijk

Ze liep al eerder stage, in het eerste jaar van haar studie. Maar dat was slechts een beroepsoriënterende stage van zes dagen. “Ik mocht meekijken, maar nog niets zelf doen. Bij De Behandelbank was dat anders: daar draaide ik tien weken mee met de dagelijkse praktijk. Zo leerde ik het beroep goed kennen.”

Onderzoeken en behandelen

Esther liep tijdens haar stage mee met één van de fysiotherapeuten van De Behandelbank. “Onder haar begeleiding mocht ik veel doen. Ik haalde de patiënten op uit de wachtkamer, startte de gesprekken met hen, nam anamneses af en voerde onderzoeken en behandelingen uit. Ook gaven we op locatie groepstrainingen aan COPD-patiënten.” Daarnaast volgde ze tien weken lang een patiënt, waarover ze een patiëntverslag schreef. Eens per week ging ze terug naar school, om haar ervaringen uit te wisselen met andere studenten, ondersteunende lessen te volgen en aan haar verslag te werken.

Enthousiast

“Mijn studie bereidde me voor op deze stage, waardoor ik met een goede basis begon. Natuurlijk wist ik nog niet alles, en soms was dat lastig, maar mijn begeleider hielp me goed op weg. Mijn stage bij De Behandelbank laat mij zien waarom ik voor dit beroep heb gekozen. Ik ben nu nog enthousiaster, dat motiveert. Ik ontdekte dat je meer kunt dan je denkt, dat is fijn!” En De Behandelbank? Die was ook erg tevreden. Esther rondde haar stage uiteindelijk af met een 9.

Rode Kruis

Na de zomer staat er opnieuw een stage op het programma. “Dat wordt mijn afstudeerstage. Wat ik na mijn opleiding ga doen? Dat weet ik nog niet. Misschien krijg ik ergens een mooie kans aangeboden. Maar ik zou ook wel naar het buitenland willen. Aan de slag bij het Rode Kruis, dat lijkt me interessant. En ooit wil ik nog de masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie doen. Dan kijk je vooral naar de psychische oorzaken van een klacht. Bijvoorbeeld bij mensen die last hebben van stress, oververmoeidheid of een burn-out.”  

Over deze samenwerking

Bedrijven De Behandelbank
Studies Fysiotherapie
Team Esther van der Kracht
Type samenwerking Stage

Heb je een vraag over stage of afstuderen?

Praktijkbureau

  • Telefoon 088 481 40 00
  • Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur, en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur.