Het HU GEZOND&WEL Centrum is een doorontwikkeling van de voormalige HU Klinieken. In deze grote faciliteit leiden we honderden studenten op en ontvangen we duizenden bezoekers voor diagnostiek en behandeling. Samenwerking met praktijkpartners in de regio staat voorop.

Wat gaan we concreet doen?

  • we gaan monodisciplinair opleiden uitbreiden met interprofessioneel leren;
  • we voegen opleidingen toe uit het domein welzijn;
  • we zetten in op versterking van de verbindingen met onze partners uit de beroepspraktijk;
  • we evalueren onze activiteiten systematisch met praktijkgericht onderzoek;
  • we versterken onze band met de bewoners en belanghebbenden van het Utrecht Science Park.

Interprofessionele kennismaking

Essentieel bij de doorontwikkeling van het HU GEZOND&WEL Centrum is expliciete aandacht voor interprofessionele kennismaking met een bezoeker. Want dat is wat we doen: gezamenlijk, vanuit verschillende disciplines, in kaart brengen hoe we iemand verder kunnen helpen. Interprofessionele kennismaking vormt daarbij een belangrijke eerste stap. Ook voor eventuele zorg en ondersteuning in het vervolgtraject is de integrale aanpak het uitgangspunt.

"Interprofessioneel samenwerken is pionieren en afhankelijk van lokale context. Het pasklare recept bestaat niet."

Samenwerken

Op Utrecht Science Park ontvangen studenten van Hogeschool Utrecht ieder jaar vele bezoekers voor diagnostiek en behandeling. Natuurlijk onder de deskundige begeleiding van docenten. Een vergoeding wordt meestal niet gevraagd. We werken toe naar interprofessionele kennismaking met een bezoeker. Want dat is wat we willen: gezamenlijk, vanuit verschillende disciplines, in kaart brengen hoe we iemand verder kunnen helpen.

Wil je meer weten over deze integrale aanpak of mogelijkheden verkennen om samen te werken aan het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen in de regio? 

Neem contact met ons op