eHealth in Utrecht

24-01-2017

Uzelf, een netwerk voor innovaties voor zelfzorgmanagement, en in het bijzonder Hogeschool Utrecht (HU) nodigen u uit op dinsdag 24 januari samen concrete stappen te maken in eHealth tijdens de bijeenkomst ‘eHealth in Utrecht’.

e-Health week

Om 14.00 uur opent Anton Franken, lid van het College van Bestuur van de HU, de meeting. Na deze gezamenlijke start kunt u kiezen uit twee sessies, waarin u op interactieve manier kennis maakt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eHealth.

Sessie A: Succesvol innoveren van eHealth in het MKB

De sessie ‘Succesvol innoveren van eHealth in het MKB’ gaat in op hoe te voorkomen dat zorginnovaties sneuvelen voordat ze de markt bereiken. Uzelf brengt succesvolle (zelfzorg)innovaties naar de markt en laat zorg, wetenschap én ondernemerschap samenkomen om een innovatie ‘en route’ te krijgen.

14.00 uur
Opening ‘eHealth in Utrecht’
Anton Franken, lid College van Bestuur Hogeschool Utrecht
14.15 uur
eHealth Monitor 2016
Roland Friele, adjunct directeur NIVEL
14.30 uur
Functionele analyse van het innovatiesysteem rond zelfmanagement
Maarten van Leeuwen, Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)
14.45 uur
Oplossingen voor de belemmeringen vanuit Uzelf Uw eigen rol in het ontwikkeltraject van een COPD longaanval app en van de Novioscan
Lucas Beekman, innovatiedeskundige Uzelf en UMC Utrecht
Jaap Trappenburg, HU en UMC Utrecht
Jorien de Jonge, Novioscan
Frank Goethals, Pontes Medical

15.15 uur
PAUZE
15.30 uur Zorginnovatie in het sociale domein
Sander Hermsen, Hogeschool Utrecht, lectoraat Cross-mediale communicatie in het publieke domein
15.55 uur Pitches: Korte presentaties van innovaties, die steun nodig hebben in de innovatieflow
16.30 uur Gezamenlijke borrel met de deelnemers aan ‘e-Health in het zorgonderwijs’; bezoek aan stands met e-Health innovaties

Sessie B: eHealth in het zorgonderwijs

De sessie ‘eHealth in het zorgonderwijs’ is een interactief programma waarin duidelijk wordt gemaakt hoe e-Health nu al vorm krijgt in het zorgonderwijs. Deelnemers aan deze sessie bezoeken aansluitend het SkillsLab, de Zorgcentrale en de Moderne Huiskamer die deze dag officieel worden geopend.

14.00 uur
Opening ‘eHealth in Utrecht’
Anton Franken, lid College van Bestuur Hogeschool Utrecht
14.15 uur Welkom
Hans Aerts, opleidingsmanager Bachelor Verpleegkunde HU
14.20 uur Ontwikkeling en toekomst van e-Health in het zorgonderwijs
Thijs van Houwelingen, promovendus ‘Telehealth Education for Nurses’ Lectoraat Vraaggestuurde Zorg en docent Verpleegkunde HU
14.30 uur Rondje onderwijsvoorbeelden, waaronder:
Zelfmanagement bevorderen met Google Glass
Klinisch redeneren via beeldcommunicatie
Triage na binnenkomende persoonsalarmering
Medicatieveiligheid m.b.v. de Medicatie Controle App
Zorgrobot Zora in het fysiotherapieonderwijs
16.30 uur Gezamenlijke borrel met de deelnemers aan ‘Succesvol innoveren in het MKB’

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier voor de bijeenkomst. Vergeet niet aan te geven welke sessie u bij wilt wonen.

Aanmelden

Tijdstip en locatie

Dinsdag 24 januari 2017, 14.00-17.30 uur
Utrecht Science Park ‘De Uithof’. Exacte adres volgt bij de bevestiging.

Bewaren

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Thijs van Houwelingen via thijs.vanhouwelingen@hu.nl.