Een studie kiezen is best lastig. Helemaal als je niet langs kunt komen om de sfeer bij een opleiding te proeven. Maar als jij niet naar ons kunt komen, komen wij gewoon naar jou. Tussen 14 april en 29 mei organiseren we een aantal online evenementen zoals online open dagen, online proefstuderen en online vragenuurtjes. Zo maak je makkelijk en veilig vanuit huis kennis met ons.

Wat is er te doen?

 • Open dag
  Volg live presentaties en kom zo alles te weten over de opleidingen. Heb je vragen? Stel ze direct in de chatsessies met docenten en studenten.
 • Proefstuderen
  Volg online een speciaal georganiseerd programma dat bestaat uit proeflessen en persoonlijk contact met studenten en docenten. 
 • Vragenuur
  Heb je al eerder een open dag bezocht en zit je nog met specifieke vragen over een opleiding? Meld je dan aan voor het online vragenuur met docenten en studenten. 
 

Kijkje op de HU-Campus

Leuk al die online evenementen, maar waar kom je nou eigenlijk terecht als je bij de HU gaat studeren? We snappen dat sfeer proeven belangrijk is bij je studiekeuze. Daarom hopen we je met deze korte video’s een beeld te geven van de HU campus en Utrecht studentenstad.

Hoe kun je meedoen met een online evenement?

Je meldt je aan via deze link. Eén dag voor het evenement ontvang je een mail met een link naar Microsoft Teams. Daarmee heb je toegang tot het evenement. Om het goed te kunnen volgen, hebben we een paar tips:

 • gebruik bij voorkeur je laptop of pc
 • als je een Windows-laptop of pc hebt met Chrome of Edge, hoef je Microsoft Teams niet te downloaden. Je kunt dan deelnemen via het web
 • kies voor 'deelnemen als gast’, de naam die je opgeeft is zichtbaar voor de andere deelnemers
 • zet je microfoon en camera uit
 • in de chat kun je vragen stellen

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de open dag, meeloopdagen, proefstuderen, studiekeuzecheck en matching. Logisch! Hieronder vind je de meestgestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@hu.nl

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijd-opleidingen is 1 juni. Meer informatie over aanmelden vind je op deze pagina

De studiekeuzecheck gaat in een aangepaste vorm door. De studiekeuzecheck bestaat nu uit een digitale intake en eventueel een studiekeuzeadviesgesprek bij de opleiding die je hebt gekozen en een (niet-bindend) studiekeuzeadvies. De digitale intake is verplicht, je ontvangt deze automatisch na je aanmelding. Vanwege de coronamaatregelen vervallen alle matchingsdagen die tot en met augustus 2020 waren gepland. In plaats daarvan biedt de opleiding een studiekeuzeadviesgesprek aan. Je kunt dit gesprek, waarin je samen met de opleiding kijkt of je studiekeuze de juiste is, zelf aanvragen in de digitale intake. Ook de opleiding kan aanleiding zien om dit gesprek met jou te willen voeren. Het studiekeuzeadviesgesprek vindt dus alleen plaats als jij of de opleiding daar specifiek een verzoek voor indient.

De matchingsdag werd normaal gesproken georganiseerd door de opleiding die jij hebt gekozen en was het verplichte vervolg op de digitale intake. Vanwege de coronamaatregelen vervallen alle matchingsdagen die tot en met augustus 2020 waren gepland. In plaats daarvan biedt de opleiding een studiekeuzeadviesgesprek aan. Je kunt dit gesprek, waarin je samen met de opleiding kijkt of je studiekeuze de juiste is, zelf aanvragen in de digitale intake. Ook de opleiding kan aanleiding zien om dit gesprek met jou te willen voeren. Het studiekeuzeadviesgesprek vindt dus alleen plaats als jij of de opleiding daar specifiek een verzoek voor indient.


Neem contact met ons op