UPPScAle

Dit strategische partnerschap is een krachtige transnationale samenwerking tussen internationale hogescholen / universiteiten die opleidingen fysiotherapie aanbieden. De samenwerking is gericht op het innoveren, verbeteren en standaardiseren van pijnwetenschap in de bachelor fysiotherapie curricula.

Doel

De samenwerking is gericht op het innoveren, verbeteren en standaardiseren van pijnwetenschap in de bachelor fysiotherapie curricula.

Resultaten

Dit project van twee jaar zal resulteren in drie intellectuele outputs (IO's) gehuisvest op een open pain education resource (OPER).

Looptijd

17 januari 2022 - 16 januari 2024

Aanpak

We nemen de volgende stappen:
1: BEHOEFTEANALYSE: pijnwetenschap in de bachelor curricula van partners zullen worden vergeleken met internationale best practices (European Pain Federation) om hiaten in het leren te identificeren.

2: CAPACITEITSBOUW: Partners zullen deelnemen aan twee weken durende 'train de trainer'-scholen om hun kennis / vaardigheden in het curriculum te vergroten, door innovatieve onderwijs- en leerpraktijken te integreren op basis van evidence-based professionele praktijk waarin de nieuwste kennis van pijnwetenschap is verwerkt.

3: AANPAK BEPERKINGEN: Er wordt een dynamische OPER ontwikkeld die geïdentificeerde beperkingen aanpakt om academici te ondersteunen bij het leren van studenten in heel Europa en daarbuiten, op creatieve wijze met behulp van een verscheidenheid aan onderwijs- en beoordelingsmethoden om de leermogelijkheden voor studenten te vergroten (e-learning, probleemoplossing -gebaseerd leren en case studies). Het zal ook de output van IO1 (methodologie van leerplanverbeteringsproces) en IO2 (train-de-trainer programmabronnen) opnemen.

 

Betrokken HU-onderzoekers

Betrokken lectoraten

Samenwerking met kennispartners

UNIVERSITY COLLEGE DUBLIN, IRELAND Dr. Brona Fullen (also main applicant)
HU UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES UTRECHT, THE NETHERLANDS, Dr. Harriët Wittink
UNIVERSITY OF CRAIOVA, ROMANIA, Dr Ligia Rusu
UNIVERSITY OF LJUBLJANA, SLOVENIA Dr. Alan Kacin
UNIVERSITY OF APPLIED HEALTH SCIENCES IN ZAGREB, CROATIA Dr. Snjezana Schuster

Wil je samenwerken of heb je een vraag?