The Healthbox

Fruit in hart
Mensen met metabool syndroom hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Om hart-en vaatziekten te voorkomen bij deze groep mensen ontwikkelen we The HealthBox, een virtuele coach gecombineerd met thuismeetapparatuur om een gezonde leefstijl te stimuleren. 

Binnen dit onderzoeksproject richten we ons specifiek op mensen met metabool syndroom en een lagere sociaal-economische positie. 

Doel

Het doel is om via de HealthBox bij te dragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, specifiek bij mensen met metabool syndroom en een lagere sociaal-economische positie. De HealthBox zal een toegankelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp krijgen zodat het door iedereen gebruikt kan worden.

Resultaten

 • Het product zelf: The Healthbox. Een gepersonaliseerde, digitale  interventie die bestaat uit een virtuele coach en thuismeetapparatuur voor mensen met een lagere sociaal economische positie en metabool syndroom 
 • Adequate, geëvalueerde implementatiestrategieën voor gebruik van de Healthbox in de praktijk 
 • Bijdragen aan het verkleinen van de gezondheidsverschillen in de maatschappij
 •  

  Looptijd

  30 september 2023 - 30 september 2029

  Aanpak

  We combineren expertise van de gezondheidszorg met expertise van  gebruikers, de design- en IT-wereld. Via integratie van deze expertise wordt een passende, gepersonaliseerde, inclusieve, werkende box ontwikkeld en geëvalueerd.

  Betrokken HU-onderzoekers

  Betrokken lectoraten

  Samenwerking met kennispartners

  Voor dit project werken we samen met:

  National eHealth Living Lab

  LUMC

  TU Delft

  UTwente

  Ancora Health

  Pharos

  Unilabs en het 

  Diabetesfonds

  Wil je samenwerken of heb je een vraag?

  Sander van de Hoef

  Sander van de Hoef

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Innovatie van Beweegzorg
  Het Healthbox-project wordt gefinancierd door NWO-kic en co-financiering vindt plaats vanuit een deel van de consortiumpartners.