Tamara Madern | Lector | Schulden en Incasso

Tamara Madern

Lector

Tamara Madern is lector ‘Schuldpreventie en Vroegsignalering’ en directeur Instituut voor Recht. Ze heeft jaren bij het Nibud gewerkt, o.a. als budgetconsulent en wetenschappelijk medewerker. In 2015 rondde ze haar proefschrift over financieel gedrag van mensen met financiële problemen af. Tamara is alumnus van Hogeschool Utrecht.

Het onderzoek van Tamara is altijd gericht op voorkomen van financiële problemen en ondersteunen van gezond financieel gedrag. Samen met de praktijk probeert ze de onderzoeken direct te vertalen naar werkbare inzichten en producten. In de afgelopen jaren resulteerde dit onder andere een nieuwe budgetcursus en in workshops signaleren van geldzorgen bij studenten.

"De meeste schulden ontstaan niet door onwil, maar door onmacht."

Met haar onderzoek wil ze bereiken dat er op een andere manier naar mensen in de schulden wordt gekeken en andere oplossingen verkennen. De meeste mensen met financiële problemen komen door onmacht en niet door onwil in de problemen. Als de eerste schulden zijn ontstaan, zakken mensen snel dieper weg.

Expertises

  • Schuldpreventie
  • Financieel gedrag
  • Financiële problemen

 


Publicaties


Projecten

In de media

Tamara Madern

Lector Tamara Madern bij Jinek

"Mensen schamen zich, willen het zelf oplossen en wachten te lang met hulp inschakelen," aldus Tamara Madern over de schuldenproblematiek bij Jinek. 

Kijk het fragment terug

Wil je samenwerken of heb je een vraag?