Tamara Madern | Lector | Schulden en Incasso

Tamara Madern

Lector
Tamara Madern is lector ‘Schuldpreventie en Vroegsignalering’ en interim opleidingsmanager bij de opleiding Commerciële Economie. Ze heeft jaren bij het Nibud gewerkt, o.a. als budgetconsulent en wetenschappelijk medewerker. In 2015 rondde ze haar proefschrift over financieel gedrag van mensen met financiële problemen af. Tamara is alumnus van Hogeschool Utrecht.

Het onderzoek van Tamara is altijd gericht op voorkomen van financiële problemen en ondersteunen van gezond financieel gedrag. Samen met de praktijk probeert ze de onderzoeken direct te vertalen naar werkbare inzichten en producten. In de afgelopen jaren resulteerde dit onder andere in workshops signaleren van geldzorgen bij studenten.

"De meeste schulden ontstaan niet door onwil, maar door onmacht."

Met haar onderzoek wil ze bereiken dat er op een andere manier naar mensen in de schulden wordt gekeken en andere oplossingen verkennen. De meeste mensen met financiële problemen komen door onmacht en niet door onwil in de problemen. Als de eerste schulden zijn ontstaan, zakken mensen snel dieper weg.

Expertises

  • Schuldpreventie
  • Financieel gedrag
  • Financiële problemen

 


Publicaties

Projecten

Nieuws

Tamara Madern

Lector Tamara Madern over haar streven naar een schuldenvrije samenleving

In onze interviewserie met lectoren: HU-alumna Tamara Madern, lector schuldpreventie en vroegsignalering. Zou ze zichzelf overbodig durven maken?

Lees het artikel op Trajectum

Wil je samenwerken of heb je een vraag?