myHU

Voor alle informatie over je studie gebruik je myHU. Wil je weten wat myHU allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het filmpje hieronder. Op deze pagina vind je ook de antwoorden op veelgestelde vragen rondom de HU-account en het afronden van de inschrijving.

Hoe werkt myHU?

Video afspelen Introductie myHU

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over het activeren van de HU-account en het afronden van de inschrijving. Hieronder vind je er een aantal. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar helpdesk@hu.nl (vragen over je account of over myHU) of stip@hu.nl (vragen over afronden inschrijving). We helpen je graag verder!

Vragen rondom de HU-account

Half juni krijg je een mail waarin staat hoe je je HU-account kunt activeren. Deze mail ontvang je op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

Half juni heb je van no-reply@hu.nl een uitnodiging ontvangen om je HU-account te activeren. Kun je de mail niet vinden? Kijk eerst in je spamfolder. Geen resultaat? Neem dan contact op met helpdesk@hu.nl.

Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via deze website.

Vragen rondom de collegekaart

Je vindt jouw digitale collegekaart in myHU onder Meer > Mijn profiel > Collegekaart. Je kunt deze vinden binnen een paar dagen nadat je jouw inschrijving voltooid hebt én je een foto hebt geüpload in Osiris Student (zie hieronder). Dit hoeft geen pasfoto te zijn, maar je gezicht moet wel duidelijk zichtbaar zijn.

Vanaf studiejaar 2022-2023 wordt er geen fysieke collegekaart meer uitgegeven en gebruik je voortaan je digitale collegekaart in myHU!

Je kunt je pasfoto uploaden in Osiris Student:

  • Ga naar 'Mijn gegevens'
  • Klik op Personalia
  • Klik op Wijzigen > Wijzig profielfoto

Vragen rondom groepsindeling

De groepsindeling en je lesrooster ontvang je tijdens je opleidingsintroductie. Voor de meeste opleidingen is dit eind augustus. Kijk voor meer informatie over de opleidingsintroductie in MyHU onder opleidingsinformatie, en vervolgens onder het kopje 'start studie'.

Wisselen van groep wordt alleen toegestaan in uitzonderlijke situaties in overleg met de contactpersoon vanuit de opleiding. Weet je de contactpersoon niet? Neem dan contact op met STIP.