myHU

Voor alle informatie over je studie gebruik je myHU. Wil je weten wat myHU allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het filmpje hieronder. Op deze pagina vind je ook de antwoorden op veelgestelde vragen rondom de HU-account en het afronden van de inschrijving.

Hoe werkt myHU?

Video afspelen Introductie myHU

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het activeren van je HU-account of het afronden van je inschrijving? Kijk of het antwoord hieronder staat.

Toch nog een andere vraag? Vragen over je account of myHU mail je naar helpdesk@hu.nl. En met vragen over het afronden van je inschrijving kan je terecht bij stip@hu.nl. We helpen je graag verder!

Vragen rondom je HU-account

Vanaf 3 maanden voor de start van je studie ontvang je een mail waarin staat hoe je je HU-account kunt activeren. Deze mail ontvang je op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

Vanaf 3 maanden voor de start van je studie sturen we een uitnodiging om je HU-account te activeren. Heb je de mail nog niet ontvangen of kan je de mail niet vinden? Kijk eerst in je spamfolder. Geen resultaat? Neem dan contact op met helpdesk@hu.nl.

Multi-factor Authenticatie (MFA) is een manier van tweestapsverificatie waarbij je naast je gebruikersnaam en wachtwoord nog een extra goedkeuring moet geven wanneer je inlogt. Dit doe je met een MFA-app op je smartphone. Download de instructie om te zien hoe je dit kunt instellen.

Of bekijk de video-instructies:

Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via deze website.

Vragen rondom de collegekaart

Als student bij de HU ontvang je een digitale collegekaart. Binnen een paar dagen nadat je jouw inschrijving voltooid hebt én je een foto hebt geüpload in Osiris (zie hieronder), staat je digitale collegekaart klaar in myHU. De foto die je hiervoor kiest hoeft geen pasfoto te zijn, maar je gezicht moet wel duidelijk zichtbaar zijn.

De collegekaart vind op my.hu.nl of in de myHU-app (Android en iOS) onder Meer > Mijn profiel > Collegekaart.

Je kunt je pasfoto uploaden in Osiris:

  • Ga naar 'Mijn gegevens'
  • Klik op Personalia
  • Klik op Wijzigen > Wijzig profielfoto

Vragen rondom groepsindeling

De groepsindeling en je lesrooster ontvang je tijdens je opleidingsintroductie. Voor de meeste opleidingen is dit eind augustus. Kijk voor meer informatie over de opleidingsintroductie in MyHU onder opleidingsinformatie, en vervolgens onder het kopje 'start studie'.

Wisselen van groep wordt alleen toegestaan in uitzonderlijke situaties in overleg met de contactpersoon vanuit de opleiding. Weet je de contactpersoon niet? Neem dan contact op met STIP.