myHU

Voor alle informatie over je studie gebruik je myHU. Wil je weten wat myHU allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het filmpje hieronder. Op deze pagina vind je ook de antwoorden op veelgestelde vragen rondom de HU-account en het afronden van de inschrijving.

Hoe werkt myHU?

Video afspelen Introductie myHU

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over het activeren van de HU-account en het afronden van de inschrijving. Hieronder vind je er een aantal. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar helpdesk@hu.nl (vragen over je account of over myHU) of stip@hu.nl (vragen over afronden inschrijving). We helpen je graag verder!

Vragen rondom de HU-account

Half juni krijg je een mail waarin staat hoe je je HU-account kunt activeren. Deze mail ontvang je op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

Half juni heb je van no-reply@hu.nl een uitnodiging ontvangen om je HU-account te activeren. Kun je de mail niet vinden? Kijk eerst in je spamfolder. Geen resultaat? Neem dan contact op met helpdesk@hu.nl.

Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via deze website.

Vragen rondom de collegekaart

Je collegekaart wordt aangevraagd als je inschrijving helemaal rond is en nadat je een foto hebt geüpload in Osiris. Dit hoeft geen pasfoto te zijn, maar je gezicht moet wel duidelijk zichtbaar zijn. De eerste lichting kaarten wordt vanaf half augustus verstuurd. Vanaf dan kun je ook je digitale studentenkaart in MyHU zien. Deze heeft dezelfde functie en waarde als je fysieke collegekaart.

Als je net vóór half augustus bent verhuisd, wordt je collegekaart op je oude adres bezorgd. Je wijzigt je officiële woonadres via de gemeentelijke basisadministratie. Daarna kun je in Osiris controleren of de HU dit heeft overgenomen. Zodra het is aangepast, neem je contact op met het STIP. Zij zorgen ervoor dat je een nieuwe collegekaart opgestuurd krijgt.

Je kunt je pasfoto uploaden in Osiris. Op Osiris Student - wijzigen pasfoto vind je de instructie  hiervoor.

Vragen rondom groepsindeling

De groepsindeling en je lesrooster ontvang je tijdens je opleidingsintroductie. Voor de meeste opleidingen is dit eind augustus. Kijk voor meer informatie over de opleidingsintroductie in MyHU onder opleidingsinformatie, en vervolgens onder het kopje 'start studie'.

Wisselen van groep wordt alleen toegestaan in uitzonderlijke situaties in overleg met de contactpersoon vanuit de opleiding. Weet je de contactpersoon niet? Neem dan contact op met STIP.