HU helpt nieuwe studenten op weg met digitale rondleiding

Hogeschool Utrecht mocht dit jaar weer veel eerstejaars studenten welkom heten. Op afstand, vanwege het coronavirus. Hoewel de HU zoveel mogelijk contactmomenten voor nieuwe studenten inplant, zit een algemene rondleiding over het Utrecht Science Park en door de gebouwen van de HU er dit jaar niet in. Om studenten toch wegwijs te maken en te helpen zich sneller thuis te voelen, heeft de HU nu interactieve tours en een interactieve plattegrond.

De HU biedt interactieve tours door Utrecht en Amersfoort, over het Utrecht Science Park en door de vestiging van de HU in Amersfoort. Met korte video’s word je rondgeleid, vragen testen je kennis over het gebied (en spijkeren je bij). De tours zijn voor alle studenten beschikbaar via de app Intractive, in de Apple App Store en Google Play Store (code 61615). De eerste resultaten zijn bemoedigend: Circa driekwart van de gebruikers rondt de tour volledig af en beoordeelt deze met 4,6 van de 5 sterren. “Ik, een toekomstige student die nog geen kans heft gehad Utrecht of de campus te bezoeken, vond het heel interessant en leuk om al wat over de populairste plekken te leren”, aldus een van de gebruikersrecensies. Meer tours zijn mogelijk: twee HU-opleidingen hebben al eigen digitale rondleidingen laten maken (Kijk hier voor meer informatie).

Plattegronden

De nieuwe, interactieve plattegronden staan op de websites van de HU voor de locaties in Utrecht en Amersfoort. Ook wordt er direct naar gelinkt vanuit de studentenapp MyHU. Voor internationale studenten is er een Engelstalige variant. Wil je als student weten waar de fietsenstalling is, of de dichtstbijzijnde ov-halte? De bibliotheek, het informatiepunt, de horeca? Het is allemaal met een muisklik te vinden. Aan de hand van de gebruikerservaringen kunnen de kaarten nog worden uitgebreid, bijvoorbeeld door ze te koppelen aan events van de HU.

Thuis voelen

Met dit soort nieuwe oplossingen wil de HU er alles aan doen om studenten zich thuis te laten voelen op de hogeschool en in Utrecht. “Studenten geven aan dat de binding die ze met de opleiding voelen, is afgenomen”, stelt collegevoorzitter Jan Bogerd. “We praten veel met studenten, de Hogeschoolraad en Studentparticipatie om ideeën en oplossingen te vinden om deze ontwikkeling te keren.”

Deel dit artikel