Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht investeren extra in studentensport

Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht gaan jaarlijks 145.000 euro extra investeren in Sportcentrum Olympos. Het besluit is onderdeel van een akkoord tussen de besturen van watersportverenigingen Spin, Histos, Orca en Triton, de Utrechtse Studentensportstichting Mesa Cosa en Sportraad Utrecht. 

De vier watersportverenigingen gaan samenwerken met de stichting Mesa Cosa (uitvoerder van sportbeleid van hoger onderwijs in Utrecht), en de sportkaart OlymPas afnemen. De volledige Utrechtse studentensport is hierdoor weer onder dezelfde vlag verenigd. 
 
Het Utrechtse sportcentrum heeft meer dan 15.000 aangesloten sporters. Daarvan zijn er 9.000 van de UU en 3.000 van de HU. De verwachting is dat met het nieuwe akkoord het aantal studentensporters nog eens met 2.000 toeneemt. 
 
De HU en UU ondersteunen Sportcentrum Olympos met een extra bijdrage van in totaal € 145.000. Deze is ook toegekend vanwege het toegenomen aantal sporters aldaar en de hogere kosten door inflatie en het wegvallen van BTW-aftrek. Het bedrag komt bovenop de 1,9 miljoen euro jaarlijkse bijdrage aan de stichting Mesa Cosa. Hogeschool en Universiteit investeren daarnaast in de studentensport in de vorm van bestuursbeurzen, kantoorruimtes van de studentensportverenigingen en ondersteuning van hun evenementen.

Deel dit artikel