Ben je bezig met het afronden van je bachelor? Dan is het tijd om alvast na te denken over de volgende stap. Je kunt natuurlijk gaan werken, of een mooie reis maken. Toch liever doorstuderen? Met een praktijkgerichte master van de HU vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Met een masterdiploma op zak sta je straks sterker in je schoenen bij ingewikkelde vragen die je tegenkomt op je werk. Ook zie je sneller kansen voor ontwikkeling en innovatie binnen je vakgebied. Daarmee heb je meteen een voorsprong op anderen. Je ontwikkelt je niet alleen als persoon, maar ook als professional.

Waarom een master bij de HU?

  • Haal in één jaar een internationaal erkende mastertitel

  • Investeer in je toekomst met een praktijkgerichte master

  • Specialiseer je verder binnen je vakgebied

Bekijk ons aanbod

De HU biedt voltijd- én deeltijdmasters aan. Heb je je bachelor (bijna) afgerond en wil je doorstuderen? Kies dan voor een eenjarige voltijdmaster. Wil je werk combineren met studie en je kennis verbreden of verdiepen? Dan is een deeltijdmaster de beste keuze. Deze duren wel langer dan een voltijdmaster: twee tot drie jaar.

Tip: twijfel je tussen verschillende opleidingen?

Vergelijken is nu nog makkelijker met HU favorieten. Klik op de hartjes en bekijk je persoonlijke overzicht.

Bezoek onze masterevents

Meer weten? Meld je aan voor onze online open avond. Heb je je al online georiënteerd en wil je ons ook graag persoonlijk ontmoeten? Dat kan! Op 27 februari organiseren we een mastermarkt. Daar kom je alles te weten over onze eenjarige voltijdmasters. Meld je aan via de onderstaande button (zoek op de events van 27 februari en kies de master die bij jou past). Je kunt je ook opgeven voor de (optionele) verdiepingsrondes. Deze zijn van 16.30 tot 17.00 uur en van 17.15 tot 17.45 uur.

HU Mastermarkt 2024

Video afspelen
00:27
HU mastermarkt

Verschil hbo-master en wo-master

Je denkt misschien dat een mastertitel van een universiteit hoger is dan van een hogeschool. Dat is niet zo. Het niveau van een master aan de hogeschool is gelijk aan dat van een master aan de universiteit. Het verschil van een hbo- met een wo-master zit vooral in een andere focus. Het grote verschil tussen beide masters is dat een hbo-master zich meer richt op de beroepspraktijk.

Meer informatie

Ben je op zoek naar informatie over een specifieke masteropleiding? Ga dan naar de opleidingspagina. Daar lees je alles over de inhoud van de opleiding, toelatingeisen en kosten.

Heb je nog vragen?