Voorzitter College van Bestuur Jan Bogerd verlaat per 1 september 2023 Hogeschool Utrecht

Vanwege het aflopen van zijn tweede termijn als voorzitter van het College van Bestuur verlaat Jan Bogerd per 1 september 2023 Hogeschool Utrecht. 
Jan Bogerd
Bron: Femke van den Heuvel

Met een carrière van bijna dertig jaar bij Hogeschool Utrecht heeft Jan in verschillende rollen vorm gegeven aan de groei en ontwikkeling van de hogeschool. Als bestuurslid van de Vereniging Hogescholen (VH) heeft Jan ook veel bijgedragen aan de positie en bloei van het hoger beroepsonderwijs in Nederland. 

De komende maanden blijft Jan onverminderd betrokken bij de HU als voorzitter van het College van Bestuur en bij de landelijke belangenbehartiging als vicevoorzitter van de VH. Uiteraard zal de HU-gemeenschap later dit jaar feestelijk afscheid van Jan nemen bij diverse gelegenheden en in verschillende vormen. 

Conform het rooster van af- en aantreden van bestuurders zal een nieuwe voorzitter voor het College van Bestuur worden gezocht door de Raad van Toezicht. Deze procedure wordt gestart voor kandidaten binnen en buiten de HU. Gelet op de continuïteit en uitvoering van de strategie van Hogeschool Utrecht neemt een nieuwe voorzitter het roer over waarbij de koers van de HU in dezelfde richting blijft gaan. 

De Raad van Toezicht verwacht binnen enkele maanden een kandidaat voor deze positie te benoemen. 

Namens de Raad van Toezicht, 

Guus van Montfort (voorzitter)

Deel dit artikel