Voordelig studeren bij de HU? Dat kan met het STAP-budget: een subsidie van de overheid waarmee je maximaal 1000 euro korting krijgt op je studiekosten. Wees er snel bij, want het budget is beperkt.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit geld volg je gratis of met een flinke tegemoetkoming een opleiding of cursus. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Bij de HU kun je kiezen uit een breed aanbod van meer dan 90 cursussen, binnen verschillende domeinen. Je vraagt het STAP-budget aan via het UWV.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Beantwoord een paar vragen op de website van het UWV en zie meteen of je in aanmerking komt voor het STAP-budget. Volg daarna de onderstaande stappen.

 1. Meld je aan voor een opleiding

  Schrijf je eerst in voor de opleiding of cursus van jouw keuze. Bij de HU doe je dat via de knop ‘Aanmelden’ op de cursuspagina. Let op: niet alle cursussen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Je kunt het budget alleen inzetten voor trainingen, cursussen en opleidingen die in het STAP-scholingsregister staan. Op de cursuspagina’s van de HU kun je zien of jouw cursus meedoet. Houd er daarnaast rekening mee dat:

  • de opleiding uiterlijk drie maanden na afloop van de aanvraagperiode van start moet gaan;
  • de opleiding niet eerder start dan 28 dagen na jouw STAP-budgetaanvraag bij het UWV.

  Na aanmelding ontvang je binnen 3 werkdagen van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Houd daar rekening mee en schrijf je op tijd in. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor de volgende stap.

 2. Vraag het STAP-budget aan

  Dien je aanvraag minimaal vier weken voor de start van je cursus in. Je regelt dit via het UWV, met je DigiD. De aanvraagperiode start tweemaandelijks (september, november, januari, maart, mei, juli) op de 1e van de maand om 10 uur. Er is een beperkt bedrag beschikbaar, dus het is belangrijk dat je er snel bij bent. Is het geld op? Probeer het in de volgende aanvraagperiode nog een keer. Iedere twee maanden start er een nieuwe periode. Je mag het budget één keer per jaar gebruiken.

 3. Check of je aanvraag is goedgekeurd

  Je ontvangt automatisch een bericht van het UWV. Krijg je een STAP-budget? Dan wordt het bedrag meteen aan de HU betaald. Je hoeft dus niks voor te schieten. Na afloop van je cursus moet je wel een bewijs van deelname kunnen tonen.

Heb je nog vragen?

Kijk op de website van het UWV. Daar vind je onder andere meer informatie over de voorwaarden en een overzicht van veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met het klantcontactcentrum van de HU. We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op