Hartslagkussen Millow helpt met ontspannen

RnD Inventions, Hogeschool Utrecht i.s.m. de opleiding Werktuigbouwkunde

HU-onderzoeker Rosa de Vries ontwierp het hartslagkussen Millow om mensen die last hebben van stress te helpen met ontspannen. Je kruipt lekker op de bank met dit kussen tegen je aan, je voelt een rustige hartslag en dan ga je automatisch meer op je eigen ademhaling letten.

Vraagstelling

Het idee achter Millow is eenvoudig. Het voelen van een hartslag is een tastbaar hulpmiddel; het is een continue ‘prikkel’ om je enkel op het kussen en jezelf te focussen. Omdat de hartslag een langzaam en consistent tempo heeft, geeft dat rust. “Het voelt een beetje alsof er iemand bij je is”.

Aanpak

Rins Rutgers en Joost van Duijn, twee alumni van Hogeschool Utrecht, ontwikkelden de technologie voor Millow. Rosa testte Millow op de EHBO van de TT Assen, een stressvolle omgeving. Ook testte zij Milow in de chill-area van FestiValderAa, waar mensen juist heel bewust ontspanning zoeken. 

Op Expeditie NEXT – een wetenschapsfestival in Rotterdam – testte Rosa met het kussen meer dan honderd kinderen. Een moeder van een kind met ADHD gaf aan dat haar kind nog nooit zo lang stil had gezeten. Na een bezoek aan Lowlands Science werd het kussen geintroduceerd in Zorghuis Amaris waar nieuwe innovaties te bekijken en lenen zijn.

Resultaat

Het doel van Millow is om gewoon lekker te zitten en tot rust te komen. Met Millow kom je bij van een intensieve dag of stressvolle situatie. Het kussen is ontwikkeld, maar moet nog wel op de markt worden gebracht. Daarvoor is Rosa in gesprek met geïnteresseerde bedrijven.

Millow (eerder bekend onder de naam 'Mellow') is ontwikkeld binnen het HU-project Powertools.

Over deze samenwerking

Bedrijven RnD Inventions, Hogeschool Utrecht
Studies Werktuigbouwkunde
Team Remko van der Lugt, Rosa de Vries en Suze van Houten
Type samenwerking Project

Meer informatie?

Wil je samenwerken of heb je een vraag?