Webinar: online gesprekstraining voor sociale en pedagogische professionals

Geweld in gezinsverband; hoe bespreek je dat als (aankomende) sociale en pedagogische professional met slachtoffer of pleger? Hoe bouw je vertrouwen op om goed zicht te krijgen op het probleem en hoe maak je tegelijkertijd helder dat geweld niet getolereerd wordt? Hierover gaat het webinar op 28 mei, waarvoor je als professional van harte uitgenodigd bent.

Op dit soort lastige gesprekken kunnen aankomende sociale en pedagogische professional zich voorbereiden. Online gesprekstraining is een schakel in hun leerproces en biedt een veilige omgeving om te oefenen en antwoordopties met elkaar te bespreken. Voor studenten en startende professionals is de online training een aanvulling in hun ontwikkeling tot vakbekwaam werker.

Er zijn drie scenario’s ontwikkeld:

• In gesprek met vrijwillige jeugdzorg over signalen;
  • In gesprek met jeugdbescherming na melding door politie;
  • In gesprek met de reclassering ten behoeve van een adviesrapport over de pleger.

Graag nemen we je tijdens dit webinar kort mee in de achtergrond van de keuze voor online gesprekscommunicatie en laten we je kennis maken met één van de scenario’s.

Datum: 28 mei
Tijdstip: 14.00 - 14.30 uur

Meld je aan via het aanmeldformulier

Hoe werkt het?

In de bevestigingsmail ontvang je de link naar Microsoft Teams. Je kunt deelnemen aan dit webinar door te klikken op ‘ click here to join’.  Mocht je in een beveiligde (werk)omgeving werken, dan werkt  Microsoft Teams mogelijk niet goed. Probeer het dan via je mobiele telefoon of gebruik een privécomputer.

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door de HU-instituten Social Work & Ecologische Pedagogiek, in samenwerking met de lectoraten Jeugd en Werken in Justitieel Kader, werkveldorganisatie Save-Midden Nederland, Youké, Reclassering Nederland regio Midden-Noord en DialogueTrainer.

• Elise Nauta, directeur Instituut Social Work
  • Michiel Hulsbergen, directeur Dialogue Trainer