Webinar: Leraar, waar sta je voor? Professionele motivatie voor leerkrachten en schoolleiders

Het (basis)onderwijs is veel in het nieuws. Leerkrachten raken overbelast en moeten vaak lastige keuzes maken. Het gaat om prioriteiten stellen, maar ook om de vraag wat het doel van (goed) onderwijs is. Wat drijft je en hoe houd je dat vast? Hoe motiveer je jouw keuzes voor ouders, inspectie, leerlingen en collega’s?

In dit webinar presenteren we de lectoraatsuitgave ‘Leraar, waar sta je voor?’. Hierin vind je een toegankelijke onderbouwing van het begrip ‘normatieve professionalisering’ en twintig uiteenlopende werkvormen die bijdragen aan het bewust worden van persoonlijke, professionele en maatschappelijke motivaties voor het werken. Niet alleen nuttig wanneer je je eigen motivatie weer eens wil opdiepen, maar ook voor een belangrijke onderbouwing in onderwijsinnovatie en visievorming.

20.00 uur Welkom
20.05 uur Intro: Wat is normatieve, waardenbewuste professionalisering
20.15 uur Interactieve uitwisseling
20.30 uur Intro: Narratief zelfportret als bewustwordingsproces
20.40 uur Perspectiefwisseling
20.55 uur Presentatie boekje “Leraar, waar sta je voor?”
21.00 uur Sluiten

Het webinar wordt verzorgd door de auteurs: Cok Bakker, Helma de Rooij en Edwin van der Zande.

Opgeven kan door middel van deze aanmeldlink. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en deelnemers ontvangen de lectoraatsuitgave “Leraar, waar sta je voor” gratis thuis. In de week voor het webinar versturen we een link naar de Teams-omgeving waar het webinar wordt gehouden.