Promotie Gercoline van Beek: De complexiteit van financiële problematiek onder reclasseringscliënten

In Nederland krijgen mensen die een delict hebben gepleegd niet alleen een straf, ze worden ook actief begeleid naar een leven zonder criminaliteit. Reclassering speelt hierin een belangrijke rol. Gercoline van Beek deed onderzoek naar schulden bij reclasseringscliënten. Op 19 december verdedigt zij haar proefschrift hierover. 

De resultaten van het onderzoek laten zien hoe groot het probleem van schulden onder reclasseringscliënten is. Hoewel schulden de kans vergroten om opnieuw de fout in te gaan, wordt nog weinig begeleiding geboden tijdens reclasseringstrajecten. Het is belangrijk om hulp bij schulden onderdeel te maken van deze trajecten en vanuit een breder perspectief cliënten te helpen richting een leven zonder criminaliteit.  

Praktische informatie

  • Datum: maandag 19 december '22
  • Tijdstip: 13.30 uur
  • Locatie: Aula van Tilburg University, Warandelaan 2 

Gercoline van Beek

Gercoline van Beek deed van 2018 - 2022 promotieonderzoek bij de lectoraten Werken in Justitieel Kader en Schulden en Incasso. Dit deed ze onder begeleiding van prof. dr. Dike van de Mheen en prof. dr. Vivienne de Vogel. Wat haar drijft is mensen in kwetsbare posities weer perspectief bieden door bij te dragen aan verbetering van (toegang tot) hulp. De komende jaren wil ze als onderzoeker verder bouwen aan deze missie. 

Bekijk haar profiel

Deel dit evenement

Meer evenementen

Er zijn geen evenementen gevonden.