Promotie Annelies Sturm: de rol van de werkalliantie in het reclasseringstoezicht

Een veel gehoorde opmerking van reclasseringswerkers is: je kunt je cliënt nooit helemaal vertrouwen. Uit het proefschrift van Annelies Sturm, die vier jaar lang een groep reclasseringscliënten en hun werkers volgde, blijkt dat vertrouwen heel belangrijk is en een rol speelt in het verminderen van recidive. Op 1 december ’22 verdedigt zij haar proefschrift hierover.

Gebouw met beeld vrouwe Justitia op de voorgrond en een man en vrouw in gesprek met elkaar op de achtergrond

Uit het onderzoek komt naar voren dat de werkalliantie een voorspeller is voor terugval in criminaliteit.  Behoud of verbetering van vertrouwen leidt tot minder terugval in crimineel gedrag. Dit is een hoopvolle bevinding. Het betekent dat het zinvol is om te investeren in een goede werkalliantie met reclasseringscliënten.

• Datum: 1 december '22
  • Tijdstip: 13.45 uur
  • Locatie: Aula van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam
  • Aanmelden is niet nodig

Over Annelies Sturm

Annelies Sturm is onderzoeker bij het lectoraat Werken in Justitieel Kader en hogeschooldocent bij de opleiding Social Work en de master Forensische Sociale Professional. Opgeleid als psycholoog en maatschappelijk werker is ze geïnteresseerd in de effectiviteit van de hulpverleningsrelatie. Haar drijfveer ligt in het ontdekken van de werkzame ingrediënten voor goede begeleiding als maatschappelijk werker met jongeren en volwassenen.

Bekijk haar profiel