Openbare les Koen van Turnhout

Hogeschool Utrecht nodigt je uit voor de online openbare les “De ervaring van intelligentie. Over de betekenis van data en AI voor de gebruikservaring van digitale media” van Koen van Turnhout op woensdag 6 oktober. Tijdens de bijeenkomst wordt Koen officieel benoemd als lector binnen het lectoraat Human Experience & Media Design van Hogeschool Utrecht.

Inzet en gebruikservaring van digitale media

In zijn openbare les gaat Koen van Turnhout in op veranderingen waar media-ontwerpers mee te maken hebben. Media-ontwerpers hebben steeds meer mogelijkheden om digitale media te verbeteren met behulp van data en kunstmatige intelligentie. Dat roept nieuwe vragen op. Hoe kunnen ontwerpers gebruiksdata zinvol inzetten in het ontwerpproces? Wat willen gebruikers van adviessystemen? Wat maakt een gesprek met een chatbot prettig? Het lectoraat geeft antwoorden op dit soort vragen en ondersteunt ontwerpers met methoden, praktische tools, modellen en inspirerende voorbeelden. Vóór aanvang van de openbare les worden de openbare missies van het lectoraat besproken: dit zijn concrete onderwerpen waar onderzoekers uit het lectoraat het komende jaar in gaan duiken.

• WAT Openbare les Koen van Turnhout
  • WANNEER woensdag 6 oktober 2021
  • TIJD 14.15 tot 16.45 uur
  • WAAR Online event, live vanuit de studio op Padualaan 101, Utrecht

Aanmelden

Meld je gelijk aan. Rond 6 oktober ontvang je dan een welkomstmail met de link naar de livestream. Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar openbareles@hu.nl.

We kijken ernaar uit je online te ontmoeten.