Europees Raamwerk Rekenen en Gecijferdheid

In dit interactieve webinar wordt de inhoud en visie achter het nieuwe Europese Raamwerk Rekenen en Gecijferdheid (Common European Numeracy Framework) uiteengezet. Het raamwerk is in de periode 2018-2021 ontwikkeld door Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Universitat de Barcelona (Spanje), de University of Limerick (Ierland) en onderwijsinstituut BFI (Oostenrijk).

Het raamwerk is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met basisvaardigheden voor volwassenen. Gecijferdheid, geletterdheid en digitale vaardigheden zijn de basisvaardigheden voor volwassenen in de 21e eeuw. De inhoud is ook interessant voor wie zich op het mbo bezighoudt met de nieuwe Rekeneisen. De denkrichting daarvan is vergelijkbaar, namelijk hoe je met (jong-)volwassenen kunt werken aan functioneel rekenen.

Datum:  25 november 2021
Tijd:  15.30 uur - 17.00 uur
Locatie:  Online, je ontvangt de link na aanmelding

Het webinar wordt georganiseerd door het lectoraat Wiskundig en Analytisch Vermogen van Professionals van Hogeschool Utrecht en het wordt verzorgd door Kees Hoogland en Mieke van Groenestijn in afwisselende interactieve blokjes die gaan over de visie achter het raamwerk, de inhoud, de geschiedenis, de toekomst en wat je er in de praktijk mee kunt. In het laatste half uur bespreken we wie hier in netwerkverband verder mee aan de slag zou willen.

Kees Hoogland is HU-lector Wiskundig en Analytisch Vermogen van Professionals en Mieke van Groenestijn is voormalig HU-lector Gecijferdheid.

Meld je aan via de onderstaande aanmeldknop.