Minors

Wil je je meer specialiseren in een bepaald onderdeel binnen je vak? Of heb je altijd al iets speciaals willen doen, zoals een extra vreemde taal leren? Tijdens een minor krijg je de kans om kleur te geven aan je studie en je studie af te stemmen op je eigen interesses. Met een specifieke minor op je cv kun je bovendien een streepje voor hebben bij werkgevers.

Je volgt een minor in je derde of vierde studiejaar. Bij de HU kun je uit bijna 140 minoren kiezen, van breed georiënteerde minoren zoals inleiding in de toegepaste psychologie, projectmanagement en recht voor niet-juristen tot heel specifieke op je eigen vakgebied, waar je echt de diepte mee ingaat.

Voor HU-studenten

Wanneer je bij de HU studeert, heb je drie opties voor je minorkeuze. Allereerst kun je kiezen voor een minor bij de HU. Maar je kunt ook terecht bij een andere hogeschool, als deze aangesloten is bij Kies op Maat. Wil je liever naar het buitenland? Dat kan ook! De HU werkt samen met een aantal partneruniversiteiten in Europa. Benieuwd naar het aanbod van de HU? Kijk dan op minors.hu.nl. Informatie over KOM-minoren vind je op kiesopmaat.nl.

Voor studenten van andere HBO-instellingen

Kom je van een andere HBO-instelling en wil je een minor volgen bij de HU? Dan ben je een Kies op Maat (KOM)-student. Het actuele aanbod van de HU is te vinden op www.kiesopmaat.nl en op minors.hu.nl. Op deze site vind je ook uitgebreide informatie over de aanmeldprocedure.

Heb je nog vragen?