Meeloopdagen en Proefstuderen

Heb jij de informatie over onze opleidingen bekeken en de open dag? En wil je nu écht ervaren hoe is het om bij de HU te studeren? Volg dan een meeloopdag of kom proefstuderen bij de opleiding waar jij geïnteresseerd in bent.

De HU volgt de (inter)nationale ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet en houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Dit betekent dat de meeloopdagen en proefstuderen niet fysiek kunnen plaatsvinden. Wil je weten hoe de HU omgaat met de corona-uitbraak? Bekijk onze webpagina over het coronavirus.

Meeloopdagen

Veel van onze opleidingen organiseren meeloopdagen. Op zo’n dag neemt een van onze studenten je mee naar colleges, werkgroepen of practica. Kortom: je volgt een echte studiedag aan de HU en ervaart hoe het is om bij ons te studeren. Natuurlijk kun je dan ook vragen stellen aan de studenten en docenten die je ontmoet.

Proefstuderen

Als je komt proefstuderen, volg je een speciaal georganiseerd programma voor studiekiezers. Dat programma bestaat uit proeflessen, een rondleiding en begeleiding door studenten en docenten. Soms sluit je ook aan bij een echte les, waarbij je tussen studenten zit die de opleiding al volgen. Ideaal om te bepalen wat jij wilt.

Schooljaar 2019-2020

In het schooljaar 2019-2020 organiseren we geen meeloopdagen of proefstuderen meer, omdat de aanmelddeadline voor opleidingen inmiddels voorbij is. In het nieuwe scholjaar ben je weer van harte welkom om mee te lopen of te komen proefstuderen. Hou de site goed in de gaten!

Nynotte Zandvliet, proefstuderen Creative Business | Hogeschool Utrecht

"Door de proefstudeerdag ben ik er achter gekomen wat ik wil gaan studeren"

Nynotte Zandvliet (17 jaar)