Werken bij de CF (studenten)

Wil jij werken bij de Connecting Factory? Dat kan!

De Connecting Factory is altijd op zoek naar enthousiaste studenten om studentenpool kunnen versterken.
Als studentvoorlichter wordt je ingezet voor diverse promotiewerkzaamheden. Denk hierbij aan de open dag, meeloopdagen of matchingsdagen.

Werken tijdens een meeloopdag/ proefstudeerdag

Kan jij iedere vraag over je opleiding beantwoorden? Ben je eerlijk, enthousiast en help je graag de studiekeuze voor aspirant-studenten eenvoudiger te maken? Kom dan werken tijdens meeloop- en proefstudeerdagen. De aspirant-studenten volgen twee à drie lessen en zullen op deze dag tijdens een koffie- of lunchpauze met jou in gesprek gaan over de opleiding, de school en het studentenleven. Je deelt jouw informatie en mening over de opleiding en beantwoordt de vragen van de aspirant-studenten. Ook geef je een rondleiding door het gebouw.

Werken tijdens een open dag

Om je te kunnen orienteren op een studie kunnen scholieren de open dag bezoeken. De open dag van de HU vindt twee keer per jaar plaats (in maart en in november). De CF ondersteund bij de organisatie van deze dagen. Tijdens deze dag help je o.a. bij de ontvangst en geef je een rondleiding aan de studenten. Daarnaast vertel je iets over je studie en beantwoord je vragen over je opleiding.

Werken tijdens een matchingsdag

Een onderdeel van het aanmelden voor een opleiding bij HU is deelname aan een matchingsdag. Opleidingen organiseren gemiddeld drie matchingsdagen per jaar. De CF ondersteund bij de organisatie van deze dagen. Tijdens de matchingsdagen kan je als studentvoorlichter o.a. helpen bij de ontvangst, ondersteunen bij het voeren van de adviesgesprekken of meehelpen bij het geven van een workshop. Uiteraard is het ook belangrijk dat je open staat voor vragen van de deelnemers over de opleiding en het studeren bij HU.

Werken tijdens voorlichting op scholen

De HU verzorgt regelmatig voorlichtingen op scholen door studenten. Het gaat dan om voorlichting over jouw opleiding en de daarbij horende opleidingen uit hetzelfde domein (genaamd ‘domeinvoorlichting’) en om voorlichting over studiekeuze en het studeren aan het hbo (genaamd ‘Student in de klas’). Hier vertel je, meestal samen met een medestudent, in de klas over het kiezen van een vervolgopleiding aan het hbo en wat daarbij komt kijken. En over wat het studeren aan het hbo inhoudt. Hoe ziet je week er bijvoorbeeld uit? Voor het meewerken aan de Student in de klas voorlichtingen op scholen krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met de coördinator van het voorlichtingsteam. Meer informatie over de werkwijze van de Student in de klas voorlichtingen vind je op de Sharepointsite.

Aanmelden

Wil je graag werken voor de Connecting Factory? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Op dit formulier kun je aangeven aan welke activiteiten je mee wilt werken.